Geen Flying Blue miles voor KLM bus service

KLM busservice

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue geeft geen miles meer voor ‘vluchten’ met de KLM bus service van Eindhoven, Maastricht, Arnhem en Nijmegen, zo lijkt het. Dit geldt voor zowel award miles, level miles als segmenten. Begin vorige maand reviewde ik de busdient van Eindhoven naar Schiphol. Nadien kon ik, met een retroclaim, zonder problemen miles en segmenten claimen bij Flying Blue.

KLM bus
Miles voor de KLM bus

KLM meldt aan een forumlid dat dit niet de bedoeling is geweest en dat de informatie op de Flying Blue site niet juist vermeld staat en aangepast zal worden. Inmiddels staat op de Flying Blue site wel dat de bus service van Arnhem en Nijmegen niet in aanmerking komt voor miles. Over de andere lijn staat nog niks.

KLM Bus service
Voor Arnhem en Nijmegen staat het er al. De buslijn van Eindhoven en Maastricht zal toegevoegd worden aan deze uitzondering

Op KLM’s eigen site staat het nog steeds belabberd verwoord [zie update 2 hieronder]:

Flying Blue leden verdienen alleen Award Miles en/of Level Miles en kwalificerende vluchten op een KLM-vlucht. De KLM Busservice Maastricht/Eindhoven – Schiphol (en retour) is een uitzondering op deze regel.

Conclusie

Ik weet niet of het toekennen van miles vanaf het begin niet zou hebben moeten gebeuren, of het een IT fout is geweest, of dat het na de vermelding online te populair werd en daarom is geschrapt. Totdat de site is aangepast kan je misschien nog wel handmatig de miles claimen. Laat hieronder weten wat er uit komt!

UPDATE: De Flying Blue site is inmiddels aangepast. Er wordt nu vermeld dat je op de busreis geen segmenten of miles verdient.

UPDATE 2: Ook de webpagina’s van de busdienst op de KLM site zijn aangepast met de vermelding: “Flying Blue-deelnemers kunnen geen Award Miles, Level Miles en/of kwalificerende vluchten sparen op de KLM Busservice tussen Maastricht/Eindhoven-Schiphol.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *