China Airlines lanceert Family Couch

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China Airlines lanceert de zogenaamde Family Couch. De wat? Lees verder en bepaal of dit iets is, voor jou en je gezin.

De “Family Couch” is gesitueerd op de eerste 10 rijen van de Economy Class in de allernieuwste Boeing 777. Deze ‘Family Couch’ heeft een speciaal ontwerp en biedt de mogelijkheid om drie economy zitplaatsen om te vormen tot een bank. Tijdens de vlucht kan de passagier de voetsteun 90 graden naar wens verstellen, waarna deze met de zitplaats, voorzien van een speciale veiligheidsgordel, kan worden vergrendeld. Til de armsteun op en vergroot zo de bank tot een exclusieve, comfortabele ruimte. Op deze manier kunnen de drie zitplaatsen in een paar eenvoudige handelingen worden omgebouwd tot een slaapbank van 180 graden, die voorzien is van alle comfort, zoals een matras, een deken en kussens.

China Airlines family couch1

Op welke vliegroutes is de “Family Couch” beschikbaar?

Momenteel wordt de “Family Couch” op een beperkt aantal intercontinentale vluchten aangeboden. Naar verwachting zijn deze vanaf december 2014 beschikbaar op de routes Taipei/Kaohsiung – Los Angeles, New York en San Francisco.

Specificatie van de “Family Couch”:

Oppervlak van de “Family Couch” zitplaats:  67×140 cm.

Voor wie is de “Family Couch” bestemd?

 

Er zijn in totaal 5 categorieën:

  1. 1 volwassene, 2 kinderen
  2. 1 volwassene en 1 kind
  3. 2 volwassenen
  4. 2 volwassenen en 1 kind
  5. 1 volwassene en 2 kinderen

(Kinderleeftijd: 2 tot en met 11 jaar).

China Airlines family couch

Hoe worden de kosten van de “Family Couch” berekend?

Als aanvulling op de kosten van het oorspronkelijke Economy Class-ticket (inclusief belastingen en toeslagen), dient er op het gebruik maken van de “Family Couch” zitplaatsen een vergoeding te worden betaald.

Aantal Personen 1 Persoon 2 Personen (1 volwassene, 1 kind; of 2 volwassenen) 3 Personen (1 volwassene, 2 kinderen; of 2 volwassenen, 1 kind)
Enkele reis USD 1.000 of TWD 30.000 USD 500 of TWD 15.000 USD 200. of TWD 6.000
Retour USD 2.000 of TWD 60.000 USD 1.000 of TWD 30.000 USD 400 of TWD 12.000

 

Hoe kun je een “Family Couch” kopen?

De passagier kan voor de betaling van de “Family Couch” via de website van China Airlines’ kiezen (vanaf 330 dagen tot 24 uur voor vertrek), of deze gelijktijdig met het ticket via het reisbureau regelen. Voor de passagier die al in bezit is van een ticket (waaronder China Airlines Dynasty Package passagiers) heeft afhankelijk van de beschikbaarheid nog steeds de mogelijkheid om een “Family Couch” via de website van China Airlines, dereisagent/reisbureau, of op de luchthaven, te regelen en te kopen. Passagiers die deel uitmaken van een groepsreis kunnen geen “Family Couch” vooraf regelen en betalen, maar dienen dat op de dag van vertrek op de luchthaven te voldoen.

Welke service biedt de “Family Couch”?

China Airlines voorziet de “Family Couch”-passagiers van exclusief beddengoed, waaronder matras, kussens en dekens. Het aantal dat wordt verstrekt, is gebaseerd op het aantal personen.

Is het veilig om op de “Family Couch” zitplaats te gaan liggen?

De “Family Couch” zitplaats heeft zowel van de Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) als van de Civil Aviation Administration geautoriseerde certificaties ontvangen. Met de speciale riem kan de passagier zijn gordel op de juiste manier vastmaken, die de veiligheid tijdens de vlucht moet verzekeren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *