Cathay Pacific naar 10 per rij in Economy op 7771 min leestijd

Cathay Pacific 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific gaat de lang verwachte switch maken naar 10 stoelen per rij op de Boeing 777 vloot. Dat bevestigt topman Ivan Chu aan de krant South China Morning Post (link). Op dit moment is de indeling nog 3-3-3, dat wordt 3-4-3. Op de regionale vliegtuigen zou het zorgen voor 35 extra Economy Class stoelen. Op longhaul kisten voor 17 extra plaatsen. Voor passagiers is dat uiteraard een erg negatieve ingreep. Het zou leiden tot een verlies van 1,5 inch in stoelbreedte. Ook de vicevoorzitter van Cathay’s Flight Attendant Union vreest dat het slecht nieuws is voor passagiers: ‘Als er één stoel per rij meer is kan ik me niet voorstellen hoe smal het zal zijn,’ reageert ze tegen de Hong Kong krant.

Volgens CEO Chu volgt Cathay het voorbeeld van Europese en Amerikaanse maatschappijen. ’10-abreast’ zou tegenwoordig de standaard zijn. Ook claimt hij dat er door slot restricties in Hong Kong geen nieuwe vluchten bij kunnen komen, en dat de capaciteit door meer stoelen per vliegtuig moet worden gehaald.

Cathay Pacific Economy
Cathay Pacific Economy

Cathay Pacific volgt inderdaad een trend, ook onder de top van luchtvaartmaatschappijen. Eerder dit jaar ging EVA Air, dat net 5 sterren Skytrax status had gekregen, ook over tot een extra stoel per rij. Verder heeft Qatar Airways al geruime tijd de krappe lay-out. Het blijkt dat 10-abreast geen uitsluitsel geeft voor een 5-sterren ranking, zoals eerder werd vermeld.

Het is niet bekend hoe snel de modificatie plaats zal vinden, en wanneer deze stoelindeling ook naar Amsterdam wordt ingezet. Wanneer dat het geval is zou je kunnen overwegen de meer comfortabele A350 vanaf Düsseldorf te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *