Cathay Pacific met A350 naar Düsseldorf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar begon Cathay Pacific met 4 wekelijkse vluchten tussen Hong Kong en Düsseldorf (klik) . De route wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300ER met 4 reisklassen. Airlineroute.net meldt dat de maatschappij per 1 september dit jaar de Boeing vervangt door de gloednieuwe Airbus A350-900. De vluchtijden blijven vooralsnog hetzelfde.

Cathay Pacific A350-900
Cathay Pacific A350-900

Hoewel de maatschappij deze maand de eerste A350 in ontvangt had moeten nemen, is de levering vertraagd door problemen met de stoelen. Het nieuwe vliegtuigtype biedt straks plaats aan 280 passagiers; 38 in de reverse herringbone Business Class, 28 in de 2-4-2 ingerichte Premium Economy Class en 214 in Economy. De First Class vervalt. Het is ook het eerste vliegtuigtype in de vloot van Cathay met onboard internet toegang. Naast Düsseldorf plant Cathay de A350 ook op vluchten naar Londen Gatwick, Sydney en Auckland.

Düsseldorf Airport is de laatste jaren erg in trek bij Aziatische maatschappijen. Eerder begon ANA met vluchten naar Tokyo en Singapore Airlines begint dit jaar ook met vluchten naar Düsseldorf, ook met een A350. De route is perfect voor een A350-900; een vliegtuig met een groot bereik maar niet noodzakelijk een hoge capaciteit. Straks zijn de flagship vliegtuigen van de twee Aziatische rivalen wellicht naast elkaar te bewonderen. De A350 van Singapore Airlines begint binnenkort met vliegen op Amsterdam, als eerste intercontinentale bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *