Singapore Airlines Start Düsseldorf Route

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines lanceert 21 juli 2016 een lijnvlucht naar Düsseldorf Airport (na goedkeuring door de authoriteiten). De vlucht zal drie keer per week worden uitgevoerd met de gloednieuwe Airbus A350-900 (waarvan de eerste intercontinentale bestemming overigens Amsterdam is). Düsseldorf is Singapore’s derde bestemming in Duitsland, na Frankfurt en München. 

Vluchtschema

Düsseldorf-Singapore zal worden uitgevoerd op dinsdag, vrijdag en zondag. SQ337 vertrekt om 11:30 met aankomst op Changi om 06:10 de volgende dag. De aankomsttijd zorgt voor goede aansluitingen naar transfervluchten naar andere landen in Azië of Australië/Nieuw-Zeeland. De terugvlucht, SQ338, vertrekt op maandag, donderdag en zaterdag om 23:30. Aankomst in Düsseldorf is de volgende morgen om 06:30.

Reisklassen

Aan boord van de A350 zullen drie reisklassen aanwezig zijn; Business Class (42), Premium Economy (24) en Economy (187). Alle drie de klasses zullen Singapore’s nieuwste stoel hebben en de nieuwste generatie van het Krisworld entertainment systeem.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aanwinst

De toevoeging van Düsseldorf aan Singapore’s routenetwerkt komt niet uit het niets. Verschillende andere Aziatische maatschappijen zoals ANA (klik) en Cathay Pacific (klik) zijn de afgelopen tijd gaan vliegen op de Duitse stad. Düsseldorf is natuurlijk ook een Star Alliance hub door Lufthansa, waarmee Singapore Airlines ook een joint venture is aangegaan op routes vanuit Duitsland naar Azië en Australië. Verder is de markt voor de Duitse luchthaven groot, ook door de vele Nederlandse reizigers.

Voor reizigers in het zuiden van Nederland is het zeker een interessante optie om naar Azië te reizen, vooral als de prijzen goedkoper zijn dan vanuit Amsterdam. Tegen de tijd dat de vlucht is gelanceerd zullen zowel de Amsterdam als Düsseldorf vlucht uitgevoerd worden per A350-900, dus een verschil in de onboard ervaring zal er niet zijn. Singapore Airlines verwacht nu al de vluchtfrequentie op een later moment te verhogen.

Heb jij al eens via Düsseldorf gevlogen?

 

Reacties

  1. BaliDré zegt

    heerlijk vliegen vanaf Dusseldorf
    en al helemaal met Singapore Airlines
    recentelijk ervaren vlotte afhandeling luchthaven en fantastisch gevlogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *