De Beste Steden voor Lange Tussenstops

Beste Steden Voor Lange Tussenstops

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor de verre reizigers onder ons, iedereen heeft wel eens een intens lange layover gehad waarvan je praktisch je ogen gaat uitkrabben van verveling. Dit zijn niet de tussenstops waar je even lekker een hapje gaat eten of je voeten stevig laat masseren door een Thai met bonkige handen. Nee, dit zijn de tussenstops waar je het beste even het vliegveld kunt verlaten om een mini-cultuurshock te ervaren. Hier een lijst met de beste steden voor lange tussenstops.

 

Taipei

Onlangs schreef ik een artikel voor National Geographic Traveler over mijn tussenstop in Taipei. Best wel wat goedkope vluchten richting Zuidoost-Azië gaan via Bankok of Taipei, maar dan zit je wel met een tussenstop van een dag. Vanaf het vliegveld worden er gratis half day tours georganiseerd. Tour A brengt je buiten Taipei, zo’n 22 kilometer naar Sanshina en Zushih tempel. Met tour B blijf je binnen Taipei en ga je meer naar de grote highlights van de stad zoals Taipei 101. Voor elke tour is er plek voor 18 personen dus wees er ook snel bij. Daarbij moet je ook een minimale overstap tijd hebben van 8 uur. De tours duren dan ook zo’n 5 à 6 uur.

 

Terminal 1 Terminal 2 Terug naar vliegveld (Afhankelijk van verkeer)
Vertrektijd 08:15 08:00 Voor 13:00
Vertrektijd 13:45 13:30 Voor 18:30

 

Beijing

Heb je een tussenstop tussen de 8 en 14 uur in Beijing, dan kun je deelnemen aan een van deze speciale tours, al zijn deze niet gratis. Vanaf 49 dollar kun je een tour volgen die je bijvoorbeeld naar een van de bezienswaardigheden brengt zoals the Great Wall of de Verboden Stad brengt. Deze tours duren ook minder lang, namelijk zo’n 3 à 4 uurtjes. Het fijne aan deze tour is dat je niet in een bus vol toeristen zit, maar je krijgt een privégids en auto die je naar de bezienswaardigheden brengt en begeleidt. Ook kun je complete city tours volgen, waarvoor je wel een minimale overstaptijd van 14 uur nodig hebt. Prijzen rond de 70 dollar.

 

Lees ook: KLM Layover With A Local

 

Singapore

Toegegeven: het vliegveld van Singapore is al een paradijs op zich waar je makkelijk je uurtjes kunt slijten. Desalniettemin is Singapore meer dan de moeite waard om te verkennen. Vanwege de gunstige handelspositie is deze stad uitgegroeid tot een van de grootste multiculinaire steden van de wereld. Net als Taipei kun je hier makkelijk een dag doorbrengen met alleen maar eten. Vanaf het vliegveld kun je gratis layover tours doen wanneer je minstens 5,5 uur overstaptijd hebt op Changi Airport. Je kunt kiezen tussen een Heritage tour, of de City Sights Tour. De Heritage Tour is leuk als je interesse uitgaat naar koloniale en culturele geschiedenis. Met de City Sights Tour krijg je juist een kijkje in het moderne Singapore.

 

Beste Steden Voor Lange Tussenstops
Marina Bay Sands in Singapore. Photocredits: Pixabay/Freyer.

 

Londen

Of je nou naar Zuid-Afrika vliegt of Amerika, Londen is vaak zo’n tussenstop die op elke vliegroute wel te vinden is. Land je op Heathrow, Gatwick of City dan kun je deelnemen aan een van deze tours, ook zelfs wanneer je moet wisselen tussen een van deze vliegvelden. Ze zijn zeker niet gratis en de prijzen lopen erg uiteen afhankelijk van het aantal personen dat meegaat en het type tour.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *