Flying Blue biedt nu ook gratis stopover bij partners aan2 min leestijd

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft eind vorig jaar een nieuwe tool ontwikkeld om overzichtelijk op een kaart te zien hoeveel miles het kost om een award ticket te boeken. Daarbij kwam ook de mogelijkheid voor een gratis stopover bij KLM en Air France op een Flying Blue Reward ticket. Nu zijn de gratis stopovers te boeken bij alle partners van het loyaliteitsprogramma.

Flying Blue – gratis tussenstop bij alle partners

Wil je een vlucht boeken met een stopover, dan moest je in het verleden twee losse Flying Blue Reward tickets boeken. Sinds vorig jaar is het mogelijk om een gratis tussenstop te boeken voor vluchten die door KLM en Air France uitgevoerd worden. Deze tussenstop moet minstens 24 uur duren.

Nu is het ook mogelijk om een tussenstop te boeken bij alle partners van Flying Blue. Dat zijn niet alleen de Skyteam partners, maar ook partners buiten de alliantie zoals Qantas. Het is niet nodig om een vlucht met KLM of Air France te boeken om in aanmerking te komen voor de gratis stopover. Je kunt dus bijvoorbeeld van Parijs naar Tokyo vliegen met Japan Airlines en vervolgens met Qantas naar Sydney.

Kom je nog een paar miles te kort voor een Flying Blue Reward Ticket? Dan kun je nu ook Air Miles overschrijven naar Flying Blue.

KLM breidt codeshare met Qantas verder uit (Bron: KLM)

Het aantal miles dat je moet betalen zal gebaseerd zijn op het vertrekpunt en het eindpunt. In het bovenstaande geval gaat het dus om de prijs van Parijs naar Sydney. De tussenstop mag maximaal een jaar duren.

Op dit moment kun je een ticket met een tussenstop alleen via de klantenservice boeken. Het is nog niet mogelijk om dit online te boeken. Voor tickets die je boekt via de klantenservice moet je extra boekingskosten betalen. Flying Blue heeft aangegeven dat er een extra training komt voor de klantenservice medewerkers.

25% korting voor kinderen

Reis je met een kind tussen de twee en elf jaar, dan krijg je ook nog 25% korting op een reward ticket voor het kind. Reizigers jonger dan twee jaar kunnen ook gratis reizen met Flying Blue. Deze jonge passagiers moeten dan reizen op de schoot van de accounthouder van het aangekochte reward ticket. Voor deze jonge reizigers is het ook mogelijk om een ticket met 25% korting te boeken als je een extra stoel wil boeken.

KLM Voorjaarsdeals / Paspoort nieuw

Afbeeldingen ©FlyingBlue/KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    En die juffrouw op de foto heeft zeker een gratis stopover bij haar partner verstopt in het glas met water dat ze wil aanbieden aan die passagier die lacht als een boer met kiespijn?

    Of is het soms zo dat die foto gewoon helemaal nergens op slaat, omdat die niks te maken heeft gratis stopovers?

    Een paar dagen geleden precies dezelfde foto in het artikel over Premium Comfort, iets waar de betreffende foto ook al helemaal niks mee te maken heeft.

    Als een passende foto zoeken teveel werk is, dan maar liever zonder, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *