Zo zet je Air Miles om in Flying Blue miles2 min leestijd

Air Miles App ©Air Miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue en Air Miles zijn een samenwerking aangegaan waardoor je nu de miles kunt omwisselen binnen de twee programma’s. Zo kun je nu de gespaarde Air Miles gebruiken voor een award ticket met bijvoorbeeld KLM of Air France.

Zet Air Miles om in Flying Blue miles

De Air Miles die je spaart met aankopen bij bijvoorbeeld Albert Heijn, Etos en Praxis kun je nu omzetten naar Flying Blue miles. Het is ook mogelijk om de Flying Blue miles om te wisselen naar Air Miles. Per 50 Air Miles ontvang je 25 FB miles.

Wil je de miles omwisselen, dan moet je inloggen op de Flying Blue website. Vervolgens log je in met je Flying Blue gegevens. Daarna kun je de accounts met elkaar koppelen en het omwisselen starten:

 • Ga naar Air Miles en klik op Koppelen en omzetten
 • Log in met je Air Miles-account. Dit kun je doen in een nieuw browservenster. Na het succesvol inloggen kun je het venster weer sluiten en keer je terug naar de Flying Blue website.
 • Klik op Omzetten en selecteer het aantal miles dat je wil omzetten
 • Klik op Bevestig

Na het klikken op bevestig is de transactie afgerond. Je kunt nu de miles gebruiken in het programma waar je voor hebt gekozen. De Flying Blue miles kun je bijvoorbeeld besteden aan een Promo Reward ticket.

Zo zet je Air Miles om in Flying Blue Miles

Sinds afgelopen februari zijn de nieuwe gespaarde Air Miles nog maar twee jaar geldig. Na deze termijn kun je de miles niet meer inwisselen. Het kan nu dus lonen om de gespaarde miles om te zetten in Flying Blue miles. In je Air Miles account kun je precies zien hoeveel miles er bijna vervallen aan het eind van iedere maand.

Het is nu ook mogelijk om je Air Miles saldo aan te vullen door een boeking te maken bij Booking.com. Naast deze partner kun je de miles ook sparen met aankopen bij Albert Heijn, Etos, Shell, Praxis, Essent en Mastercard.

Air Miles sparen, geldigheidsduur twee jaar geldig ©Air Miles

Afbeeldingen ©AirMiles/FlyingBlue

 

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  “Per 50 Air Miles ontvang je 25 FB miles”, maar geld deze koers ook andersom? Dus 25FB miles naar 50 Air Miles? Het hebben van Air Miles kan interessant zijn omdat je die b.v. in lagere hoeveelheden kan inzetten bij b.v. Bol.com.

 2. Maarten zegt

  Maar gaat dat dan tegen dezelfde koers?

  Soort van wel, maar dan in de vorm van je reinste diefstal.
  Wissel je 1000 Airmiles in voor Flying Blue, dan krijg je 500 Flying Blue Miles. Je zou dus denken dat de Flying Blue Miles 2x zoveel waard zijn. Je zou daarmee verwachten dat je voor 1000 Flying Blue Miles dus 2000 Airmiles krijgt.
  Niets is echter minder waar: ook dan krijg je maar 500 Airmiles.
  Met andere woorden: je kunt over en weer omzetten, maar ze pakken in alle gevallen gewoon de helft van jouw Miles af.

  Ik vind dat nogal bizar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *