Flying Blue introduceert gratis stopovers & nieuwe award tool2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft een nieuwe tool ontwikkeld om makkelijk op een kaart te zien hoeveel miles het kost om een award ticket te boeken. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om gratis stopovers te boeken. Ook is er nu een officiële award chart met vanaf prijzen voor een reward ticket. De Promo Rewards zijn ook nog steeds beschikbaar waarmee je tot 50% korting krijgt op een een reward ticket.

Update 26/9 14.25 uurde Rewardsmap en aankondigingspagina zijn offline. Het is op dit moment niet duidelijk wat de reden hiervan is.

Update 3/10; de Rewardsmap pagina is weer online.

Flying Blue gratis tussenstop

Wil je onderweg meer plaatsen bezoeken, dan kun je nu zonder extra kosten een tussenstop boeken. Deze vluchten moeten dan wel uitgevoerd worden door KLM of Air France. De tussenstop moet minstens 24 uur duren en het is niet mogelijk om dit online te boeken. Een ticket met tussenstop kun je alleen boeken door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice.

Nieuwe award tool & award chart

Er is nu ook een nieuwe tool om eenvoudig te zien hoeveel miles je kwijt bent voor een Flying Blue reward ticket. Je kunt daarbij je vertrekluchthaven invoeren en dan zie je op de kaart naar welke bestemming je kunt vliegen voor welk tarief. Daarbij kun je ook kiezen om een maximum aan te geven qua miles, waardoor je alleen de bestemmingen op de kaart ziet die onder dit tarief vallen. Zo kun je makkelijk vinden waar je naar toe kunt vliegen voor het aantal miles dat je in je account hebt staan.

Flying Blue kaart rewardsmap

Er is ook een nieuwe award chart ontwikkeld die te vinden is op de Rewardsmap website. Eerder konden we al melden dat het tarief naar de Verenigde Staten, Canada en Mexico permanent verlaagd is. De tarieven uit Europa zijn nu als volgt voor een enkele reis reward ticket:

Economy Class Premium Economy Business Class
Europa 5.000 32.500
Afrika 20.000 40.000 60.000
Noord-Amerika 15.000 30.000 55.000
Centraal & Zuid-Amerika 20.500 40.000 50.000
Azië & Stille Oceaan 15.000 30.000 60.000

Wil je een reward ticket boeken, dan kun je dit doen via de website of app van KLM of Air France. Ook is het mogelijk om dit te doen via de klantenservice, maar dan betaal je €15,- extra. Wil je een vlucht of datum wijzigen of wil je een terugbetaling aanvragen, dan voor vertrek van de vlucht (sluiting van de check-in). Daarvoor betaal je dan een vergoeding van €50,-. De miles ontvang je direct terug in je account als je een terugbetaling aanvraagt.

Reis je met een kind tussen de twee en elf jaar, dan krijg je 25% korting op een reward ticket voor het kind. Reizigers die jonger dan twee jaar zijn kunnen gratis reizen op de schoot van de accounthouder van het aangekochte reward ticket. Voor deze reizigers is het ook mogelijk om een ticket met 25% korting te boeken als je een extra stoel wil boeken.

Award Chart Flying Blue

Afbeeldingen ©FlyingBlue

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *