Brussels Airlines vliegt tot 15 mei niet + €50 FlightVoucher cadeau2 min leestijd

Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines verlengt de tijdelijke opschorting van de vluchten tot 15 mei. Het originele plan was om vanaf 20 april weer te starten, maar dat wordt dus met bijna 4 weken verlengd. Op dit moment werkt de luchtvaartmaatschappij aan een gereduceerd netwerk dat opgestart kan worden vanaf midden mei.

Brussels Airlines stopt met vluchten tot 15 mei

Gezien de inreisbeperkingen die vele landen hebben ingesteld, heeft de luchtvaartmaatschappij besloten om de vloot langer aan de grond te houden. Er zal echter wel een minimale capaciteit beschikbaar zijn voor repatriëringsvluchten van de Belgische overheid en voor het vervoer van humanitaire goederen.

Voor de werknemers van Brussels Airlines heeft de opschorting ook een behoorlijke impact, die zijn namelijk tijdelijk werkloos. Er worden wel uitzonderingen gemaakt voor medewerkers die helpen voor repatriëringsvluchten, onderhoud aan de vloot of de opstart van de operatie.  De CEO van de luchtvaartmaatschappij, Dieter Vranckx, zegt het volgende over deze tijdelijke werkloosheid:

Net zoals wereldwijde luchtvaart- en toerismesector wordt ook Brussels Airlines zwaar getroffen door deze ongekende crisis. Daarbovenop mogen we naast onze passagiers en medewerkers ook de vele duizenden indirecte jobs niet vergeten die in België worden gecreëerd als gevolg van de activiteiten bij Brussels Airlines. Ook deze bedrijven hebben het zwaar te verduren. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de sector te bedanken voor de ongelooflijke solidariteit. Ik ben ervan overtuigd dat we samen uit deze crisis kunnen komen als een nog sterkere gemeenschap.

https://twitter.com/FlyingBrussels/status/1247853483467948032?s=20

€50,- FlightVoucher cadeau

Heb je een ticket geboekt bij de Belgische luchtvaartmaatschappij, dan kun je deze gratis omboeken. Je hebt tot 31 augustus de tijd om een nieuwe reisdatum te kiezen. Deze nieuwe reisdatum moet uiterlijk 30 april 2021 zijn. Daarnaast kun je ook kiezen om je ticket te wijzigen naar een andere bestemming in het netwerk van Brussels Airlines. Ook hoef je geen omboekingskosten te betalen.

Passagiers die de vlucht omboeken, krijgen een FlightVoucher van €50,- cadeau. De voucher is beschikbaar voor passagiers met een ticket die voor 19 april is uitgegeven. Je krijgt de voucher ook alleen als je wenst te vliegen voor 31 december 2020. Deze voucher kun je aanvragen door je gegevens in te vullen via deze link. Na het invullen van de gegevens heb je tot 31 augustus 2020 de tijd om te kiezen wanneer je wil reizen. Deze nieuwe reis kun je vervolgens boeken via het Service Centre van de luchtvaartmaatschappij. Meer informatie en alle voorwaarden kun je hier vinden.

FlightVoucher Brussels Airlines

Afbeeldingen ©Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *