Ook United verlengt status met 12 maanden2 min leestijd

De United Polaris business class cabine (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de huidige reisrestricties in verband met COVID-19 heeft United Airlines besloten om de geldigheid van Premier status te verlengen met 12 maanden. Hiermee doet United precies wat Delta doet met eliteleden. Delta kondigde namelijk afgelopen zondagmorgen aan om de geldigheid van de Medallion status te verlengen met 12 maanden. Zondagmiddag volgde ook United met hetzelfde nieuws voor hun eliteleden.

United elitestatus verlengd met 12 maanden

United verlengt de Premier elitestatus met 12 maanden. Dit betekent dat je huidige Premier status dus geldig is tot januari 2022 in plaats van januari 2021. Dit geldt voor alle Premier statussen tot Premier 1K en dus niet voor Global Services (een status voor de ‘big spenders’). Echter komt United wel met aangepaste vereisten voor Global Services.

united, premier status, verlengd
United verlengt Premier status met 12 maanden.

Het is opvallend dat United bijna elke keer precies doet wat concurrent Delta Air Lines doet. Delta was namelijk ook de eerste Amerikaanse maatschappij die een revenue based programma introduceerde, wat inhoudt dat je miles verdient op basis van de prijs die je betaalt voor je ticket. Ook toen volgde United kort daarna. Hetzelfde gebeurde met het niet meer handhaven van een award tabel. Gelukkig valt het beleid van Delta deze keer mee, zodat United zich daar weer keurig bij aansluit.

Minder strengere kwalificatievereisten in 2021

Omdat het door de huidige reisrestricties flink moeilijker wordt om te kwalificeren voor Premier status, heeft United besloten om de kwalificatievereisten aan te passen. United introduceerde vorig jaar een aantal negatieve veranderingen in het MileagePlus programma, waardoor eigenlijk alleen nog het bedrag wat je neertelt voor je vliegticket meetelt om in aanmerking te komen voor Premier status. United geeft ook aan om de vereisten voor 2022 te willen aanpassen, aangezien het aanbod aan vluchten lager zou zijn en mensen dus minder zullen vliegen. Hieronder staan de vereisten voor dit jaar.

united, MileagePlus, elitestatus, 2021

Geldigheid PlusPoints verlengd met 6 maanden

Vorig jaar maakte United ook bekend om het upgradesysteem aan te passen en introduceerde PlusPoints. Deze PlusPoints vervangen de Regional Premier Upgrades (RPU) en Global Premier Upgrades (GPU). Alle PlusPoints met als vervaldatum 31 januari 2021 zijn nu geldig tot 31 juli 2021. Ook de “Skip Waitlist” voor Premier 1K leden blijft in 2022 gewoon bestaan.

United Polaris 1
PlusPoints zijn nu 6 maanden langer geldig.

Overige aanpassingen

Alle abonnementen zoals een lounge pass voor United Clubs, wifi en Economy Plus zijn eveneens verlengd met 6 maanden. Elektronische reiscertificaten en bepaalde vouchers zijn nu 24 maanden geldig in plaats van 12 maanden na uitgifte vanaf 1 april. Hiermee volgt United weer de trend van Delta. Ook rekent United geen kosten t/m 31 mei mocht je een award ticket willen annuleren.

Reacties

  1. JdV zegt

    Kijk, daar kunnen ze bij onze blauwe vrienden nog wat van leren. Die passen een klein verlaginkje van 25% toe. Als elite member ben je bij Delta of United aanzienlijk beter af dan AF/KLM. Maar dat was eigenlijk altijd al zo.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Ben ik met je eens. Bij Amerikaanse maatschappijen wordt je als elite lid vaak beter gewaardeerd. Dit is o.a. te zien in upgrades en andere privileges voor top tier leden. Laten we hopen dat AF/KL de statusperiode nog zal verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *