Binnenkort geen formulieren meer bij paspoortcontrole Canada1 min leestijd

paspoortcontrole canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om het gemak en de efficiëntie te vergroten stapt de Canadese immigratiedienst geleidelijk af van het gebruik van papieren formulieren of declaration cards door reizigers. In plaats daarvan worden op luchthavens kiosks geïnstalleerd die het proces gaan automatiseren. Het reisdocument wordt gecontroleerd en met gezichtsherkenning geverifiëerd. Op het scherm kan de passagier vervolgens de standaard vragen beantwoorden. Vervolgens krijg je een printje die je aan een beambte moet tonen. Het is ook mogelijk op van te voren een app te downloaden en daar zaken aan te geven. Bij de kiosk scan je dan de QR code op je telefoon.

paspoortcontrole canada

Deze primary inspection kiosks zijn nu alleen beschikbaar op de luchthaven van Ottawa. In de rest van dit jaar volgen andere grote Canadese luchthavens. Vrijwel alle internationale passagiers kunnen gebruik maken van deze kiosks.
Reis je naar Canada, vergeet dan niet je eTA aan te vragen!

VS

Canada volgt een trend om meer techniek toe te passen bij de paspoortcontrole. Ook in de VS kunnen sommige reizigers sinds een tijdje gebruik maken van automatische kiosks voor aangifte en de controle van reisdocumenten. Dit kan bij aankomst een hoop tijd schelen. Nederlandse reizigers die vaker naar de VS reizen komen binnenkort makkelijk in aanmerking voor Global Entry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *