Review: Met Star Peru van Iquitos naar Lima3 min leestijd

Star Peru, Iquitos, Lima, Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een lang verblijf in Peru voor wetenschappelijk onderzoek en een korte vakantie was het tijd om terug te keren naar huis. In deze review neem ik jullie mee aan boord van het eerste deel van mijn reis met Star Peru vanuit het hart van de Amazone naar de hoofdstad van Peru. 

Iquitos

Iquitos is een stad in oosten van Peru aan een van de belangrijkste zijrivieren van de Amazone. De stad ligt vlak bij de grens met Colombia en Brazilië. Je kunt vanuit Iquitos per boot de Amazone volgen tot aan de monding bij Manaus. Iquitos wordt veelal gebruikt als uitvalsbasis voor (lange) trekkingtochten door de Amazone.

Star Peru, Iquitos, Lima, Review
De kleurrijke markt van Iquitos.

Vlucht boeken

Star Peru, Iquitos, Lima, Review
De route Iquitos – Pucallpa – Lima.

Op de route Iquitos – Lima zijn verschillende maatschappijen actief, waaronder LAN, Peruvian Airlines en Avianca. Star Peru kwam niet alleen als goedkoopste uit de bus, maar had ook nog eens gunstige aankomst- en vertrektijden. Het nadeel was echter een extra stop van 40 minuten in Pucallpa, een stad aan de Ucayali, een grote zijrivier van de Amazone.

De vluchten heb ik zonder problemen kunnen boeken via de website van Star Peru. De maatschappij is relatief onbekend, maar is dan ook alleen actief op binnenlandse routes in Peru.

Ik heb 150 USD betaald voor een retour Lima – Iquitos inclusief 25 kg ruimbagage. Bij Star Peru hoef je in tegenstelling tot veel andere Peruaanse Airlines als buitenlander geen extra belasting te betalen (“Gringo tax”).

Inchecken

Het online inchecken ging ook gemakkelijk via de website van de maatschappij. Ik kon kosteloos een stoel bij het raam selecteren. Helaas wel helemaal achterin. De instapkaart kreeg ik per mail toegestuurd, maar deze kon ik vanwege het gebrek aan een printer niet uitprinten.

Op de luchthaven werd ik na een uitvoerige security check van mijn ruimbagage snel geholpen door een vriendelijke medewerker. Ze kon de instapkaart zonder problemen voor mij uitprinten. De luchthaven van Iquitos is klein en ik was dan ook al snel door de security.

Star Peru, Iquitos, Lima, Review
Uitzicht vanuit de gate op de British Aerospace 146 van Star Peru die mij naar Lima zal brengen.

Vlucht

Na een uurtje wachten begon het boarden. Er waren niet zo heel veel passagiers en het boarden verliep dan ook snel. Aan boord werd ik vriendelijk in het Spaans begroet. Nadat iedereen zijn zitplaats had gevonden kregen we een korte veiligheidsinstructie in het Spaans en het Engels. Ik had stoel 12A en ik vond deze redelijk comfortabel zitten. De hoeveelheid beenruimte was perfect. Ik kon mijn lange benen goed kwijt.

De vlucht naar Pucallpa duurde slechts een uurtje. De crew kwam dan ook al snel met de maaltijdservice. Iedere passagier kreeg een drankje naar keuze en box met een cakeje en broodje. De crew was vriendelijk, maar hun Engels was erg beperkt. Gezien de geringe vluchttijd kwam de crew al snel het afval ophalen en een klein kwartier later stonden we aan de grond in Pucallpa.

Star Peru, Iquitos, Lima, Review
De machtige Ucayali rivier tijdens de landing in Pucallpa.

De stop in Pucallpa duurde ongeveer 40 minuten. Ongeveer 20 passagiers verlieten het vliegtuig en een klein tiental kwam weer aan boord voor de tweede vlucht naar Lima. Ik mocht tijdens het wachten niet het vliegtuig verlaten en ook niet niet naar de wc.

Het tweede deel van de vlucht duurde ook een uur. Met een drankje in mijn hand genoot ik van het prachtige uitzicht over de Andes. Zo mooi dat ik vergat een foto te maken. Langzaam veranderde het landschap van ruige bergen naar mistige heuvels. We stonden dan ook al snel weer aan de grond in het altijd mistige Lima.

Star Peru, Iquitos, Lima, Review
De crew bereidt de cabine voor op de landing in Lima.

Conclusie

Ik vond het een aangename vlucht met een vriendelijke crew en een goede service. De stoel zat comfortabel en de website is erg gebruiksvriendelijk. Voor een Zuid-Amerikaanse airline lijkt Star Peru het allemaal top in orde te hebben. En dat voor een schappelijke prijs!

Overzicht

Publicatie Datum

27 March 2017

Voordelen

- Gebruiksvriendelijke website
- Vriendelijke crew en goede service
- Comfortabele stoel
- Goede prijs-kwaliteitverhouding en geen "Gringo tax"

Nadelen

- Stop in Pucallpa

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *