Bestemmingstips: Peru6 min leestijd

Peru Machu Picchu

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Peru is met de ongelooflijke diversiteit en wereldberoemde verloren stad Machu Picchu een van de populairste landen in Zuid-Amerika. Zelf heb ik een paar jaar geleden twee weken lang door Peru gereisd. Tijdens deze reis heb ik verschillende plaatsen bezocht zoals Lima, Cusco, het Titicacameer, Arequipa, de Colca Canyon en natuurlijk Marchu Picchu, ongetwijfeld de populairste plek om te bezoeken in Peru. Helaas had ik maar twee weken om te bezoeken wat ik wilde zien tijdens deze reis, dus ik moest mijn reis goed plannen. In dit artikel geef ik je wat reistips en laat ik je een aantal prachtige plekken zien die je zeker moet bezoeken tijdens een reis door Peru.

Lima

De internationale luchthaven van Lima is een van de belangrijkste luchthavens in de Zuid-Amerika en de kans is groot dat je je reis door Peru hier begint. Zelf kwam ik hier op een zaterdagochtend in november aan met een LATAM-vlucht vanuit New York. Tot nu toe is de bus of taxi de enige manier om het stadscentrum van Lima of de nabijgelegen wijk Miraflores te bereiken. Er wordt echter op dit moment gewerkt aan een lightrailverbinding.

Luchthaven Lima
De internationale luchthaven van Lima.

Met veel goede restaurants en de prachtige kust om van de zonsondergang te genieten is Miraflores een populaire plek voor toeristen om te verblijven. Deze plek is veel rustiger dan het drukke historische centrum van Lima en een perfecte plek om dagtochten of een fietstocht te beginnen.

Miraflores, Peru
Miraflores.

Lima heeft een goed netwerk van openbaar vervoer waardoor je vanuit Miraflores in ongeveer 30 minuten in het historische centrum bent. Het centrale plein genaamd “Plaza de Armas” is omgeven door prachtige oude gebouwen en is zeker een bezoekje waard. Lima is een van de grootste steden in Zuid-Amerika en hoewel het niet de populairste plek van het land is kun je hier gemakkelijk een paar dagen doorbrengen.

Plaza de Armas
Plaza de Armas.

Naast de prachtige architectuur staat Lima ook bekend als de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Ceviche, gemaakt van verse rauwe vis en gemengd in citroensap, is een populair visgerecht in de hele regio en zeker het proberen waard. Een andere populaire Peruaanse snack is Picarone. Dit wordt voornamelijk als dessert geserveerd en smaakt naar zoete aardappel. Pisco Sour is een populaire alcoholische drank in Peru, zeker het proberen waard!

Picarones
Picarones.

Cusco

Op ongeveer twee uur vliegen van Lima ligt Cusco, vooral bekend als startpunt voor een reis naar Machu Picchu. Sla Cusco zelf niet over want deze stad heeft ook veel moois te bieden. Wees voorbereid op hoogteziekte, vooral wanneer je met het vliegtuig aankomt en de volgende ochtend wakker wordt. Cocabladeren zijn meestal de beste manier om de pijn te verminderen. Een review van een binnenlandse vlucht kun je vinden in dit artikel.

Cusco
Cusco.

Titicacameer

Tussen Peru en Bolivia ligt het Titicacameer. Dit is grootste meer van Zuid-Amerika en met 3.800 meter het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het meer staat vooral bekend om zijn drijvende eilanden. Boottochten naar deze eilanden beginnen in Puno, een toeristisch stadje waar de meeste hotels in deze regio zich bevinden. Zeker leuk om de lokale mensen hier te ontmoeten en hun manier van leven te zien. Tijdens sommige excursies is het zelfs mogelijk om de grens met Bolivia over te steken.

Titicacameer
Rieteilanden in het Titicacameer.
Bewoners op de rieteilanden.

Arequipa

Arequipa is de op één na grootste stad van Peru en wordt vaak de stad van de eeuwige lente genoemd. De stad heeft een beter klimaat dan Cusco en Puno, vooral omdat de stad op slechts 7.670 ft. (2.370 m) boven zeeniveau ligt. Dit is aanzienlijk lager dan Cusco en Puno. Toen ik de straat opliep voelde ik me meer in Europa vanwege de prachtige architectuur. De stad staat ook bekend om het Santa Catalina-klooster, een kleurrijke plek om doorheen te wandelen dat zeker een bezoekje waard is.

Plaza de Armas in Arequipa.
Santa Catalina klooster.
Santa Catalina klooster

Colca Canyon

Arequipa is ook de plek om je tocht naar de Colca Canyon te beginnen. Sta vroeg op, want ’s ochtends is het de beste tijd om hier Condors te spotten. De rit naar de Colca Canyon duurt ongeveer 3 tot 4 uur vanaf Cusco en de uitzichten zijn hier werkelijk geweldig. Met een diepte van 3.270 meter is het een van de diepste canyons ter wereld. Er zijn hier tal van winkels en markten, aangezien dit een van de populairste toeristische attracties is van Peru. Ook zijn er hier warmwaterbronnen te vinden. En natuurlijk is een bezoek aan de Colca Canyon niet compleet zonder een foto met een Condor!

Colca Canyon.
De Colca Canyon is bekend vanwege de condors.
Warme bronnen.

Machu Picchu

Dit is bij uitstek de populairste plek om te bezoeken in Peru: Machu Picchu. Machu Picchu is een oude Inca-stad die is verwoest toen de Spanjaarden kwamen en hun cultuur introduceerden. Er zijn verschillende manieren om naar Machu Picchu te gaan. De eerste is met de trein vanuit Ollantaytambo, een stad in de buurt van Cusco. De reis staat bekend als een van de mooiste treinritten ter wereld. Boek je tickets wel op tijd want deze zijn zo uitverkocht, zeker als je gebonden bent aan bepaalde datums. je kunt je treintickets via deze website kopen.

Peru Machu Picchu
Machu Picchu.

De tweede manier om Machu Picchu te bereiken is via de Inca Trail. Beide manieren vereisen een overnachting in Aguas Calientes. Ik raad aan om Machu Picchu minimaal 2 dagen te bezoeken, want er is hier veel te zien. Je moet ook geluk hebben met het weer. Sommige dagen kan het bewolkt zijn en andere dagen kunnen er mooie foto’s gemaakt worden.

Machu Picchu
Ook bij Machu Picchu zijn er Lama’s aanwezig.

Voor wie van wat meer avontuur houdt, raad ik ook aan om Huayna Picchu te bezoeken. Dit is het hoogste punt van het hele gebied en de uitzichten zijn werkelijk geweldig! Dit is echter niet voor mensen met hoogtevrees. Hier is enige voorzichtigheid geboden en klimmen naar de top is op eigen risico.

Aan de top van Huayna Picchu.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Reacties

  1. Ludwig zegt

    In Peru zijn mondkapjes verplicht op straat en in het openbaar vervoer zelfs dubbel of met een spatscherm. Ik zou zeggen, kies een leukere bestemming totdat je in Peru op straat en tussen je maaltijden weer vrij wilt kunnen ademen. Ik kwam er pas ter plekke achter en heb mijn reis zelfs ingekort, want zo vier je geen vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *