British Airways en Virgin Atlantic schrappen mondkapjesplicht2 min leestijd

British Airways Boeing 787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways en Virgin Atlantic stoppen met de mondkapjesplicht aan boord. Terwijl Virgin hier direct mee stop blijft de maatregel bij British Airways voor de crew tot nader orde bestaan. Eerder deze week werd ook al bekend dat het Verenigd Koninkrijk alle coronamaatrdegelen heeft afgeschaft.

British Airways en Virgin schrappen mondkapjesplicht

Sinds afgelopen woensdag is het aan boord van British Airways en Virgin Atlantic niet meer verplicht om een mondkapje te dragen. Ook geldt deze plicht niet meer op de luchthaven van Londen-Heathrow. British Airways en Virgin Atlantic zijn de eerste grote maatschappijen die voor het eerst geen mondkapje meer verplichten aan boord. Er gelden hier echter wel een aantal uitzonderingen. Zo eisen bepaalde landen nog steeds een mondkapje aan boord van de vlucht. Op alle vluchten naar de Verenigde Staten moeten reizigers bijvoorbeeld tot 18 april a.s. een mondkapje dragen. Ook al vertrekken zij met British Airways of Virgin Atlantic vanaf Londen-Heathrow.

British Airways Club World cabine (Bron: British Airways)
Sinds afgelopen woensdag is een mondkapje niet meer verplicht op vluchten van British Airways. (Bron: British Airways)

Het schrappen van de mondkapjesplicht bij British Airways en Virgin Atlantic betekent echter niet dat je nooit meer een mondkapje hoeft te dragen aan boord. Ten eerste hebben luchtvaartmaatschappijen weinig te zeggen over dit beleid aangezien de regeringen van verschillende landen hier over gaan. Bepaalde landen kunnen de mondkapjesplicht nog jaren eisen waardoor het enkel op sommige vluchten verplicht is. Ten tweede speelt ook de wil van de passagiers mee. Sommige passagiers zijn wel gevaccineerd, anderen niet. Het staat passagiers natuurlijk vrij om wel of niet een mondkapje te dragen.

Andere maatschappijen

KLM en Transavia hebben ook al aangegeven van de mondkapjesplicht af te willen. In Nederland is het namelijk vanaf woensdag 23 maart a.s. ook niet meer verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Reacties

  1. JdV zegt

    Super. Volkomen terecht. Gfootste waanzin dat dit nog steeds niet Europees is afgeschaft. Wederom een bewijs dat Brussel/EU nutteloos is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *