Bereid Je Voor | De beste travel gadgets – deel 1

Beste Travel gadgets

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De dagen dat je met een gekreukelde, opgevouwen kaart in je broekzak de wereld ging verkennen zijn al een lange tijd achter ons. Los van de Google Maps revolutie zijn er de laatse jaren een groot aantal gadgets en hulpmiddelen op de markt verschenen welke het leven van frequent flyers zoals wij een stuk makkelijker heeft gemaakt. Om zeker te zijn dat je helemaal 100% voorbereid bent voor je volgende trip, hebben wij een lijst van de beste travel gadgets voor je opgesteld.

Ereader

Kobo ereaders travel gadgets

Er zijn weinig tijden wanneer ik er echt aan toe kom rustig een boek te lezen, behalve op reis en in het vliegtuig. Ik heb altijd wel een aantal boeken bij me, maar al sinds een lange tijd niet meer fysiek.

Een ereader is een redelijk persoonlijk keuze, gezien je verschillende formaten en scherm typen hebt. Ik heb zelf een Kobo Glo HD waar ik bijzonder tevreden mee ben. Het scherm, de belangrijkste succesfactor van een ereader, leest bijzonder prettig zowel in fel daglicht, als bij gebruik van het verlichte scherm in minder belichte situaties. Doordat de Kobo slechts iets groter is dan een paspoort, ligt deze tijdens het lezen perfect in de hand. Ook is hij hierdoor makkelijk weg te stoppen in bijvoorbeeld een binnenzak, of voorvak van een rugzak.

Andere waardige alternatieven is de iets grotere (en waterdichte!) Kobo Aura H2O, of uiteraard Amazon’s Kindle.

Pro tip: Bedenk vooraf waar je je ebooks het liefste koopt, en check of het betreffende formaat (mobi, pdf, epub) wel wordt ondersteund door de winkel en ereader die je op het oog hebt!

Bose QC25/35 headset / QC20 in-ear headset

Bose QC25 travel gadgetMijn absolute topper, welke ik eerlijk gezegd niet alleen op reis bij me heb, maar eigenlijk een deel van mijn leven is gaan uitmaken. Ik weet het, dat klinkt bijzonder overdreven, maar vanaf het moment dat ik deze headset voor het eerst opzette was ik verkocht.

Los van het feit dat de geluidskwaliteit gewoon goed uitgebalanceerd is zoals van een merk zoals Bose verwacht kan worden, werkt de active noise cancellation belachelijk goed. 

Active noise cancellation is een aparte mode op de headset welke je los in kan schakelen. De Bose genereert een soort ‘tegen geluid’ waardoor je geen enkele herrie, lawaai of pratende mensen meer om je heen hoort. Het enige wat je hoort is het zuivere geluid van de muziek die je opzet, de film waar je naar kijkt of een audioboek waar je naar luistert.

De Bose headsets zijn redelijk aan de prijs. Een QC25 koptelefoon gaat nu gemiddeld voor 280 euro over de toonbank, waar het nieuwe QC35 model je ruim 325 euro gaat kosten. De in-ear variant (mijn favoriet) zijn iets goedkoper, en kosten gemiddeld 250 euro. Ondanks deze prijs kan ik je garanderen dat als er iets met mijn QC20 mocht gebeuren, ik geen seconde hoef na te denken om een nieuwe te bestellen.

Pro tip: Deze gadget is een algemene favoriet onder frequente reizigers. Op het forum deelt de community dan ook regelmatig de beste plekken om je eigen Bose zo goedkoop mogelijk te scoren!

Power bank (10.000 mA of meer!)

Powerbank voorbeeld

Ondanks dat we tegenwoordig bijzonder gave travel gadgets hebben, heeft helaas nog geen enkele een manier gevonden om eindeloos lang te kunnen overleven zonder stroom. Denk voor jezelf eens na wat je op een gemiddelde reis aan apparatuur bij je hebt: ik gok minstens één telefoon, een tablet, een camera en misschien ook nog die ereader waar we het eerder over hadden? 

Deel van mijn standaard reisuitrusting is dan ook een grote 10.200 mA accu. Er zijn kleinere, lichtere modellen met een kleinere capaciteit beschikbaar, maar ik vind het persoonlijk een bijzonder rustgevend gevoel dat waar ik ook op de wereld ben, ik mijn telefoon nog minstens 5x volledig kan opladen. 

Pro tip: Verstop hem ergens in je tas en werk eventuele kabeltjes buiten het zicht weg! Als je namelijk in gezelschap reist en iemand erachter komt dat je deze letterlijke power machine in je rugtas hebt zitten ben je deze constant aan het uitlenen ;).

Pulse real-time translator

Heb je wel eens met een aantal Japanners op uitnodiging in een traditioneel restaurant gezeten, alleen, zonder tolk? Met Japanners die 3 woorden engels spreken? Ik wel! Dit Indiegogo project is dan misschien nog niet in de winkels te koop, maar wilde jullie dit stapje naar de toekomst toch niet onthouden.

De Pulse komt met twee losse bluetooth oordopjes, waar jij en de persoon waar je mee wilt praten allebei één oortje in doen. Je praat vervolgens in je eigen taal, of in ieder geval in het begin in één van de ondersteunde talen zoals Engels of Frans. Via de app op je telefoon wordt jouw gesproken woord direct omgezet naar de gekozen taal van je gesprekspartner, en vice versa!

De eerste versie van de Pulse zou Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Portugees moeten gaan ondersteunen, en zal vanaf Mei 2017 op je deurmat moeten vallen. Ben je enthousiast? Overweeg dan de Indiegogo campagne van Pulse te steunen, hoe meer geld ze inzamelen hoe sneller ze extra talen toe kunnen voegen natuurlijk!

Pro tip: Stel je Pulse in op Italiaans, ongeacht of je (toekomstige?) partner dat verstaat. Je klinkt namelijk direct als een romantische Romeo!

Heb jij al een aantal van deze gadgets? Of mis je er nog een aantal? Laat het ons weten! In het volgende deel hebben we sowieso nog een paar leuke, unieke, gadgets voor je klaar staan.

Featured image credit: http://www.st-christophers.co.uk

Reacties

  1. Ties zegt

    Leuk artikel! Persoonlijk kan ik de Bellroy Travel Wallet aanraden voor het overzichtelijk bij elkaar houden van je paspoort, cards en cash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *