Hoe Begin Je Met Alle Loyaliteitsprogramma’s?

beginnen-met-loyaliteitsprogramma

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Soms lijkt de wereld van de loyaliteitsprogramma’s enorm ingewikkeld, maar met de onderstaande stappen kun je al een heel stuk verder komen!

Stappen om te beginnen met loyaliteitsprogramma’s

Stap 1

Meld je aan voor AwardWallet. De website houd al je loyaliteitsprogramma nummers, statussen, miles, aankomende reizen en vervaldata bij. Je kunt daarbij ook je wachtwoord invoeren waarna AwardWallet een aantal keer per dag je account checkt.

De website is gratis te gebruiken en met de code free-lemqsz krijg je de eerste 6 maanden de premium versie. Het verschil tussen de reguliere en premium versie is dat je kunt zien wanneer je punten verlopen. AwardWallet zal op dat moment ook een melding sturen zodat je actie kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat deze niet vervallen. In het verleden hebben we er ook een uitgebreid artikel over geschreven welke je hier kunt vinden.

AwardWallet Logo

Stap 2

Meld je aan voor de loyaliteitsprogramma’s die er zijn, waaronder KLM Flying Blue, British Airways, Iberia, American Airlines, Hilton, Starwood/Mariott en Hyatt. Het aanmelden voor de programma’s is in 99% van de gevallen geheel gratis. Het voordeel van het aanmelden is dat je een accountnummer hebt welke je makkelijk kunt toevoegen aan je boeking, maar ook dat je voor een aantal promoties minimaal een x periode lid moet zijn. In dat geval kun je dus makkelijk gebruik maken van de lopende promotie!

Stap 3

Kijk eens naar een creditcard waarmee je punten en/of miles mee kunt verzamelen. Tot en met 26 oktober krijg je een American Express Flying Blue het eerste jaar gratis en tot 50.000 gratis Flying Blue miles! Hiermee kun je al een mooie reis boeken met KLM of Air France! Meer informatie kun je in dit artikel vinden.

Kijk daarnaast ook eens naar de cashback sites zoals TopCashBack. Het voordeel van een cashback site is dat direct bij de luchtvaartmaatschappij of hotel kunt boeken, maar dat je toch een x percentage terug krijgt. Het aanmelden voor cashback sites is in de meeste gevallen gratis. Een introductie van de cashback sites kun je in dit artikel vinden.

maak-kennis-met-american-express

Stap 4

Denk na over wat je wilt gaan bereiken met de punten die je gaat verzamelen. Het ene programma is namelijk goed te gebruiken voor economy class tickets, terwijl het andere programma je voordelig in first class kan laten vliegen. Op basis van je doel kun je een goed programma uitzoeken om je punten te verzamelen en uiteindelijk een mooie reis te boeken. Denk daarnaast ook aan lounge toegang, gratis stoelen bij een uitgang of het voordelig/gratis meenemen van extra bagage.

Stap 5

Lees de verschillende handleiding artikelen op InsideFlyer. Op dit moment zijn we bezig met een Flying Blue gids en een British Airways Executive gids. Kijk daarnaast ook eens naar het Nieuw op InsideFlyer.nl artikel om helemaal wegwijs te worden op onze website.

Stap 6

Like InsideFlyerNL op Facebook zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwe artikelen. Je kunt je daarnaast ook gratis aanmelden voor de nieuwsbrief. Neem ook eens een kijkje op het gratis InsideFlyer forum waar je alle tips & tricks kunt lezen!

Heb je nog vragen of tips? Laat ze dan hieronder of op ons forum weten!

Insideflyer

Reacties

  1. Johan zegt

    Kleine opmerking: veel programma’s bieden een leuke bonus aan als welkom voor nieuwe leden. Vaak is dan wel een voorwaarde dat je binnen x aantal maanden na registratie je eerste vlucht of overnachting moet hebben gemaakt. Ik zou daarom oppassen met het zomaar overal registreren omdat je dan vaak niet meer in aanmerking komt voor deze bonus op het moment dat je daadwerkelijk met betreffende maatschappij gaat vliegen of bij de betreffende hotelketen gaat slapen.

    • Kilian zegt

      Dank voor je reactie Johan. Het is inderdaad even afwegen, maar voor de meeste programma’s zijn de promoties waarbij je een x periode lid moet zijn interessanter dan de sign-up bonus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *