Cashback websites – een introductie2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cash back websites zijn niet nieuw, maar de huidige aanbieders in Nederland doen weinig tot niets met hotelboekingen bij de bekende ketens. Hieronder een uitleg hoe je geld terug kunt krijgen bij het boeken van hotelnachten.

Iedereen kent ze misschien wel, de e-mails van de bekende online boeking websites met aanbiedingen en kortingen voor hotelovernachtingen. Daar waar veel Amerikanen liever rechtstreeks bij de hotelketens boeken, zijn het vooral Europeanen die liever bij de online reisbureaus (ook wel Online Travel Agencies, of OTA) boeken. Deze OTA’s krijgen een commissie voor iedere verkochte kamer.

Er bestaan echter mogelijkheden om deze commissie gewoon zelf te ontvangen als cashback, en de mogelijkheden beperken zich niet enkel tot het boeken van hotelovernachtingen: ook aankopen via bijvoorbeeld Ebay of Amazon kwalificeren voor een ‘cash back’. Dat veel sites in Amerika gevestigd zijn hoeft niet tot beperkingen te leiden, want de uitbetaling gaat vaak via PayPal. Een voorbeeld van een cash back site is Mr. Rebates.

Cashback Mr. Rebates

Hoe werkt het?

1) je meldt je hier aan als lid;
2) zodra je een kamer boekt of een product koopt bij één van de deelnemende bedrijven log je eerst in bij Mr. Rebates en klikt vervolgens op de link van het betreffende bedrijf;
3) je doet je aankoop en na enige tijd wordt een percentage van het aankoopbedrag uitbetaald.

Wat is het voordeel?

Bij iedere aankoop via de website van de cash back aanbieder krijg je een deel van het aankoopbedrag terug. Bij het boeken van hotelovernachtingen bij de bekende hotelketens krijg je ook nog steeds de hotel loyaliteitspunten. Je boekt immers op de website van het betreffende hotelketen (en niet via bijvoorbeeld Expedia). Echter, booking.com Hotelopia, Travelocity en Expedia.com doen ook mee aan deze programma’s! Dus waar je ook wilt boeken, via een ‘cashback’ website krijg je in veel gevallen alsnog een percentage van je aankoopbedrag terug.

Wat kost het?

Niets. De aanmelding is gratis, en vaak krijg je ook nog een kleine aanmeldingsbonus erbij. Het opgebouwde tegoed kun je op verzoek laten uitbetalen via PayPal.

Voor welke aankopen is het geschikt?

Ik gebruik het zelf vooral voor het boeken van hotelovernachtingen bij Accor (o.a. Mercure en Ibis), IHG (o.a. Holiday Inn en Crown Plaza) en Sheraton. En verder bij aankopen via Ebay.

Welke aanbieders zijn er?

Ik maak zelf vooral gebruik van Mr.Rebates.com, omdat de ‘cash back’ bedragen daar het meest gunstig zijn. Aanmelden kan via deze link. Een alternatief is ebates.com, aanmelden kan via deze link.

Het principe is bij beide aanbieders hetzelfde, echter hebben verschillende aanbieders soms verschillende uitbetalingspercentages. Het winkelaanbod is bij beide aanbieders bijzonder groot, maar niet identiek, dus kijk even goed waar je doorklikt om het product te kopen.

Disclaimer: ik (de auteur van dit artikel) krijg tenslotte een kleine commissie per aanmelding via bovenstaande links, het gebruiken van deze links wordt daarom zeer gewaardeerd.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *