Austrian Airlines breidt Premium Economy aanbod uit2 min leestijd

Boeing 777-200 van Austrian Airlines (Bron: Austrian Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu de wereld weer veel meer op reis gaat zien we diverse airlines hun product aan boord een upgrade geven. Zo introduceerde KLM de nieuwe Premium Comfort cabine en investeren ook het Amerikaanse Delta en American Airlines in de premium ervaring aan boord. Austrian Airlines sluit aan in de rij en maakt deze week bekend het aanbod van Premium Economy stoelen op de Boeing 777 uit te breiden.

Austrian Airlines Premium Economy

De nationale carrier van Oostenrijk biedt al sinds 2018 Premium Economy aan op de long haul vloot. De dochteronderneming van de Duitse Lufthansa Group zag destijds al een toenemende interesse in PE bij zowel zakelijke als leisure reizigers.

Austrian Airlines beschikt op het moment over negen long haul toestellen. Het gaat om drie Boeing 767-300 en zes Boeing 777-200 vliegtuigen. In de B767 heeft de airline 25 Business Class, 18 Premium Economy en 167 Economy Class stoelen ingebouwd. Op de B777 gaat het om 38 Business Class, 24 Premium Economy en 244 Economy plaatsen. Maar daar komt dus verandering in. De gemiddelde leeftijd van beide toesteltypes is overigens meer dan 21 jaar.

Austrian Airlines Premium Economy Class (Bron: Austrian Airlines)

Volgens Austrian Airlines is de Premium Economy stoel speciaal voor de Lufthansa Group ontwikkeld. De Premium Economy stoelen hebben een maximale seat pitch van 96,5 cm, dat is bijna 18 cm meer dan in Economy Class. De stoelen zijn 48,3 cm breed. PE passagiers mogen twee stukken ruimbagage inchecken (maximaal 23 kg) en kunnen genieten van een onboard menu bestaande uit meerdere gangen. Daarnaast krijgen alle PE passagiers een amenity kit met onder andere een oogmasker en een tandenborstel. Meer over de Premium Economy Class van Austrian Airlines kun je hier lezen.

Premium Economy is hip en happening, zou je kunnen zeggen. KLM introduceerde eerder dit jaar de Premium Comfort cabine als antwoord op de vraag naar een reisklasse tussen Economy en Business Class. Ook Lufthansa, SWISS en Finnair maakten eerder al plannen bekend voor een vernieuwde Premium Economy cabine. Door meer verschillende reisklassen aan te bieden kunnen airlines een breder publiek aanspreken en een hoger rendement uit het aantal vierkante meters aan boord behalen.

Meer Premium Economy stoelen

Alle zes Boeing 777-200 vliegtuigen krijgen dus een grotere Premium Economy cabine. De cabine gaat namelijk van 24 naar 40 stoelen. De Chief Commercial Officer van Austrian Airlines, Michael Trestl, stelt dat de maatschappij met deze uitbreiding tegemoet komt aan de toenemende vraag naar dit Premium product. Met veertien extra stoelen per toestel komt de totale extra Premium Economy capaciteit op 144. De indeling van de Boeing 767 vliegtuigen blijft vooralsnog ongewijzigd.

De werkzaamheden die nodig zijn voor deze aanpassing zullen begin volgend jaar starten. Uiterlijk mei 2023 moeten alle B777s voorzien zijn van de grotere Premium Economy cabine. De nieuwe stoelen zijn nu al te boeken via de website van Austrian Airlines of via een platform als Momondo of Google Flights.

Bron afbeeldingen: Austrian Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *