Review: Ibis Linz City5 min leestijd

ibis linz city

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een treinreis door Europa op een Interrail Global Pass afgelopen zomer brachten we ook een nacht door in het Ibis Linz City. Aanvankelijk waren we van plan om in Salzburg te overnachten maar gek genoeg waren er in deze toeristische stad niet veel hotels van Accor en Hilton te vinden. En de hotels die er zijn lagen allemaal boven de € 250,- of liggen niet op een geschikte locatie. Daarom besloot ik maar eens naar hotels in Linz te kijken. Helaas zijn er in deze stad geen Hilton hotels aanwezig. Wel vond ik vlakbij het treinstation het Ibis Linz City voor € 110,- per nacht, een redelijk goede prijs. Verder is er in Linz ook nog een Ibis Styles hotel aanwezig maar deze ligt helemaal aan de andere kant van de stad en nog verder van het centrum. In deze review lees je over mijn verblijf in het Ibis Linz City.

Locatie Ibis Linz City

Het Ibis Linz City bevindt zich vlakbij het treinstation van Linz. Daardoor is het hotel gemakkelijk te bereiken als je met het openbaar vervoer naar Linz reist. Daarnaast is er bij het treinstation ook een grote parkeergarage aanwezig waardoor je er ook gemakkelijk je auto kwijt kan. Het centrum van de stad ligt echter wel wat verder. Je kunt hier het beste naartoe reizen per tram, bus of elektrische step. Over de locatie ben ik dus redelijk goed te spreken.

Inchecken

Aangezien we die dag vanuit Wenen aankwamen en ook nog naar Salzburg wilden arriveerden we rond een uur of 10:00 in Linz. Vanuit het treinstation steek je simpelweg de straat over waarna je voor de ingang van het Ibis Linz City staat. Het gebouw ziet er redelijk modern uit. Ook de lobby ziet er erg mooi uit en deed meer iets van een winkel aan.

Ibis Linz City

Bij de receptie werden we vriendelijk te woord gestaan. Van te voren had ik al met het hotel contact opgenomen om te vragen of het mogelijk was om een early check-in te krijgen. Gelukkig was dit mogelijk en daardoor konden we al om 10:00 onze kamer in. De receptioniste gaf me twee kamerpasjes en ook nog twee vouchers voor een gratis drankje aan de bar omdat ik Accor ALL Silver lid ben. Ook vertelde ze me dat het ontbijt de volgende ochtend van 6:30 tot 10:00 plaats zou vinden in de ontbijt zaal schuin achter de receptie. Vervolgens namen we de lift naar boven.

ibis linz city

Onze kamer bevond zich op de derde verdieping. De liften en de gangen zien er mooi en modern uit. Wat me opviel is dat er vooral veel gebruik is gemaakt van daglicht. Verder deed het gebouw van dit hotel me wat denken aan het Ibis Brugge Centrum waar ik vorig jaar nog overnachte.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Ibis Linz City. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Kamer Ibis Linz City

De kamer ziet er redelijk standaard uit. Aangezien ik de laatste jaren eigenlijk alleen maar in Hilton hotels overnacht was dit wel weer even wennen. Vooral de grootte van de kamer viel me wat tegen maar is prima te doen voor een nacht. Typerend aan een kamer in een Ibis hotel is de houten vloer. Al vind je deze in de modernere hotels minder. In het midden stond een tweepersoonsbed met aan weerszijden lampen en twee leeslampjes.

Ibis Linz City 2

Ibis Linz City

Verderop bevond zich nog een roze zitbank die ook dienst kan doen als bagagerek. Verder is er in deze kamer een redelijk groot bureau aanwezig. Aan het bureau zijn twee stoelen te vinden. Vanaf hier heb je uitzicht op een aantal gebouwen. Aan de rechterkant van het bureau bevindt zich een kleine televisie. In de kast onder de televisie is er nog ruimte oom het een en nader op te bergen. Aan de andere kant van het bureau vind je een telefoon.

Ibis Linz City

Ibis Linz City

Ibis Linz City

Net na de ingang van de kamer vind je een kast met een aantal kleerhangertjes. Ook vind je hier nog een extra kussen. In de kamer is geen strijkijzer en strijkplank aanwezig.

Verder is er in de kamer en in het gehele hotel gratis wifi aanwezig. Tijdens mijn verblijf had ik de hele tijd een snelle en stabiele verbinding.

Badkamer

Direct aan de linkerkant na binnenkomst van de kamer vind je de badkamer. Deze is zelfs voor Ibis begrippen erg klein. Je vind er een wastafel, toilet, spiegel en douche. Voor wat betreft amenities vind je er voldoende handdoeken, shampoo en zeep. De douche werkt verder naar behoren.

Faciliteiten

Voor wat betreft faciliteiten biedt het hotel een vergaderzaal, een bar en restaurant. Ook beschikt het hotel over eigen parkeergelegenheid. Tenslotte zijn er ook rolstoeltoegaokelijke kamers aanwezig in dit hotel. Meer informatie over de faciliteiten kun je vinden op de website van Accor.

Ontbijt

Zoals eerder gezegd vind het ontbijt elke ochtend plaats van 6:30 tot 10:00 in het restaurant op de begane grond. Het ontbijt is echter niet bij de prijs inbegrepen, ook al heb je elitestatus. De ontbijtzaal ziet er gezellig uit en biedt een groot aantal zitplaatsen.

Ibis Linz City

Het buffet biedt een grote verscheidenheid aan zowel koude als warme gerechten. Voor een Ibis hotel vond ik het buffet trouwens erg meevallen. Bij het broodbuffet kun je terecht voor een croissant en verschillende andere soorten brood. Ook is er een grote keuze uit beleg zoals kaas, ham en salami.

Ibis Linz City

Even verderop vind je een grote selectie aan vruchten en vers fruit. Denk hierbij aan komkommer, tomaat en watermeloen. Ook vind je hier musli, cornflakes en verschillende soorten yoghurt.

De selectie aan warme gerechten viel me wat tegen. Er was enkel keuze uit ei en maar een soort vlees. Verder kun je bij dit buffet ook terecht voor een lekkere wafel. Tenslotte is er ook een koffiemachine aanwezig voor bijvoorbeeld een cappuccino. Ook kun je er terecht voor koude dranken.

Ibis Linz City

Ibis Linz City

Voordelen Accor ALL

Als Accor ALL Silver lid kreeg ik bij het inchecken een voucher voor een gratis drankje aan de bar. Verder kreeg ik uiteraard ook bonuspunten bijgeschreven. Aangezien alle kamers nagenoeg gelijk zijn aan elkaar zat een upgrade naar een grotere kamer er dit keer helaas niet in. Al is de kans op een upgrade met Silver status natuurlijk ook niet heel groot. Verder kreeg ik als Accor ALL lid sowieso al korting op mijn verblijf. Over de elitevoordelen ben ik dus redelijk te spreken.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Mooi gebouw
- Veel lichtinval
- Prima ontbijt

Nadelen

- Kleine kamers
- Kleine badkamer
- Niet heel dicht bij centrum

Service

Locate

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Linz City is een prima hotel dat is gelegen op een goede locatie. Vanaf het treinstation hoef je alleen maar de straat over te steken om bij het hotel te komen. Het hotel zelf ziet er mooi en modern uit maar is verder niet heel bijzonder. De kamers zijn identiek aan elkaar en bieden niet heelveel ruimte. Naar het centrum is het ongeveer 20 minuten lopen. Het hotel biedt verder een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ik kan een verblijf hier zeker aanraden.

5 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *