Review: Ibis Brugge Centrum4 min leestijd

Review Ibis Brugge Centrum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een weekje België brachten we twee nachten door in het mooie Brugge, een van de meest toeristische plekken van het land. Bij het zoeken van een mooi hotel viel me dan ook direct op dat de prijzen wat aan de hoge kant liggen in vergelijking met bijvoorbeeld Brussel of Antwerpen. Meestal verblijf ik in Hilton hotels maar deze zijn helaas niet in Brugge te vinden. Daarom boekte ik voor iets minder dan € 290,- voor twee nachten het Ibis Brugge Centrum inclusief ontbijt. Met de huidige promotie van ALL Accor spaarde ik met dit verblijf dubbele punten.

Locatie

Het Ibis Brugge Centrum ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het centrum van Brugge. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten lopen. Wil je liever een hotel dichterbij het station? Dan is het Ibis budget Brugge Centrum Station wellicht een betere en ook goedkopere optie voor je. Het Ibis Brugge Centrum bevindt zich in een zijstraatje van de Katalijnestraat, vlakbij de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekerk. Over de locatie ben ik prima te spreken, het kan eigenlijk niet beter zo tussen het station en het centrum met alle bezienswaardigheden, restaurants en winkels.

Ibis Brugge Centrum Locatie
Locatie van het Ibis Brugge Centrum

Inchecken

Bij aankomst in het hotel rond 19:00 was het vrij druk bij het inchecken. Na ongeveer 10 minuten wachten ontvingen we de key cards met nog wat kortingsbonnen voor musea. De service was erg vriendelijk en de receptioniste was erg behulpzaam met nog een aantal suggesties voor restaurants en bezienswaardigheden in de stad. In tegenstelling tot hotels, restaurants en winkels in Nederland is het op dit moment op deze plekken in België nog wel verplicht om een mondkapje te dragen. De lobby vond ik wat aan de kleine kant. De bar met de ontbijtzaal zag er echter weer een stukje ruimer uit.

Ibis Brugge Centrum Lobby
Lobby

Kamer

Na de key cards te hebben ontvangen namen we de lift naar de vierde verdieping. We verbleven namelijk in kamer 430. Dit is de hoogste verdieping in het gebouw en dat is goed op de foto’s te zien. De gang oogde in tegenstelling tot gangen veel andere hotels erg licht en ruim.

ibis Brugge centrum kamer
Op weg naar de kamer.

De kamer is een normale standaard kamer zoals in elk Ibis hotel, al vond ik deze wel wat aan de kleine kant. Dit komt echter ook doordat we op de hoogste verdieping zitten. Wellicht boek je beter een kamer op de tweede of derde verdieping waardoor deze iets ruimer oogt. In het midden stond een tweepersoonsbed met aan weerszijden een nachtlampje.

Verderop bevond zich een klein zitbankje een een kast met daarnaast het raam en een kleine bureautafel met telefoon en een televisie.

Kamer 430 mag dan wel op de hoogste verdieping liggen, vanuit het raam heb je wel een prachtig uitzicht over de stad met, jawel, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en zonsondergang.

Uitzicht vanuit de kamer.
Uitzicht vanuit de kamer.

Badkamer

Direct na binnenkomst van de kamer vind je aan je linkerkant de badkamer. Ook deze ruimte deed wat klein aan, maar je vind er alles wat je nodig hebt, zoals een wastafel met kleine en grote handdoeken, een toilet, douche en zelfs een bad.

Ontbijt

De ontbijtzaal bevindt zich, zoals boven vermeld, naast de lobby. In het weekend kun je hier ’s ochtends tot 10:30 terecht voor een prima ontbijt. Ook hier waren de coronamaatrdegelen nog duidelijk zichtbaar. Zo kreeg iedereen bij binnenkomst een dienblad met direct een aantal croissants en broodjes. Vervolgens kon je in de rij gaan staan voor beleg zoals kaas, ham, chocolade. Ook waren hier verschillende soorten toetjes te vinden. De jus d’orange was niet uit de automaat te verkrijgen. In plaats daarvan werd dit in pakjes aangeboden. Verderop kon je wel terecht bij de automaat voor koffie en cappuccino.

ontbijt
Ontbijt

Hetzelfde gedeelte wordt ’s avonds van 19:00 tot 22:30 gebruikt als restaurant. Verder kun je 24 uur per dag bij de bar terecht voor een drankje.

Conclusie

Het Ibis Brugge Centrum is een prima en redelijk goed geprijsd hotel in het centrum van de stad, op ongeveer 10 minuten loopafstand van het station. De locatie scoort daarbij erg goed. Het personeel is erg vriendelijk en goed op de hoogte van wat er in de stad zoal te doen is. Kamers op de hoogste verdieping doen wat klein aan. Op de kamer zelf was verder alles prima in orde. Alles was aanwezig zoals genoeg schone handdoeken. Ook het ontbijtbuffet zag er prima uit. Ik kan daarom het Ibis Brugge Centrum van harte aanraden.

Uitgelichte afbeelding: Ibis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *