American Express devalueert waarde punten online aankopen2 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft in een e-mail aan hun leden laten weten dat de waarde van membership rewards vanaf 8 november a.s. achteruitgaat als je deze gebruikt voor online aankopen. Eerder schreven we op InsideFlyer al een uitgebreid artikel over hoe je met membership rewards punten kunt betalen.

American Express devalueert membership rewards

Je kunt membership rewards punten gebruiken om over te zetten naar verschillende loyaliteitsprogramma’s. Daarnaast kun je hier online aankopen mee betalen. Op dit moment zijn 1.000 membership rewards punten € 4,- waard. Dat is eigenlijk al een hele slechte waarde. Eigenlijk is dit geen slimme manier om een goede waarde uit deze ‘zuurverdiende’ punten te krijgen. Vanaf 8 november 2023 gaat deze waarde met nog eens 25% omlaag. Vanaf dan zijn 1.000 membership rewards punten namelijk nog maar € 3,- waard.

American Express Gold Business Card (Bron: American Express)
American Express devalueert de waarde van membership rewards op online aankopen. (Foto: American Express)

Om € 30,- korting te krijgen op een online aankoop moet je vanaf 8 november dus 10.000 membership rewards punten bij elkaar sparen. Dit is makkelijk als je een bonus krijgt aan punten maar zoals eerder aangegeven kun je deze punten op een veel slimmere manier besteden. Mocht je nu geen bonus hebben, dan dien je in totaal € 10.000 uit te geven om € 30,- korting te krijgen op een online aankoop.

Devaluatie na devaluatie

Het is jammer dat American Express de laatste tijd de ene na de andere devaluatie doorvoert. Eerst werd het aantal membership rewards punten dat je met de Platinum kaart kunt verdienen al teruggedraaid van 1,5 naar 1 per bestede euro. Daarna devalueerde American Express ook al het loungebox concept. En nu devalueert American Express ook de waarde van membership rewards op online aankomen. American Express heeft een paar maanden geleden nog wel aangegeven om binnenkort met iets nieuws te komen. Zo te zien moet dit iets groots worden aangezien het bedrijf zowat op alle vlakken een devaluatie aan te doorvoeren is. We houden je op de hoogte.

Uitgelichte afbeelding: American Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *