Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Coronavirus heeft de wereld nog niet verlaten. Overal ontstaan nieuwe brandhaarden. Daaropvolgend komen er weer allerlei nieuwe reisbeperkingen. Toch zijn er tal van landen waar je (nog) veilig heen kunt reizen. Vele maatschappijen passen echter toch het aantal vluchten in het komende winterseizoen aan. Eerder bevestigde KLM al minder vluchten in Europa uit te voeren en ook Air France zal tot januari maar 50% van de geplande vluchten uit voeren.

Moeizaam herstel

De zomer is voorbij. Veel luchtvaartmaatschappijen hadden gehoopt in de herfst en winter een groter aantal vluchten uit te mogen voeren. Ten opzichte van het begin van de zomer is dat natuurlijk ook. Maar het herstel zoals gehoopt blijft voorlopig nog uit. Dit natuurlijk met grote gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen, maar ook hotels, restaurants en cafés hebben het behoorlijk lastig door al deze restricties.

Winter

Gedurende het winterseizoen van Air France zal de maatschappij het aantal vluchten verder laten toenemen. Zo wil Air France tegen het eind van het jaar naar 170 bestemmingen vliegen. Dat zijn bijna alle regulieren bestemmingen die Air France normaal ook in het winterseizoen zou vliegen. Echter zal het aantal vluchten afhankelijk zijn van de vraag naar deze vluchten. Maar voorlopig zal er maar 50% van het normaal aantal vluchten worden uitgevoerd. Een flinke domper voor de maatschappij dus!

Intercontinentaal en binnenlands

Vanaf Paris Charles de Gaulle, Paris Orly en Lyong Saint-Exupéry zullen maar liefst 43 binnenlandse vluchten worden aangeboden. Waarbij de meeste vluchten op dezelfde dag ook nog retour gaan. In Europa zal Air France naar 67 bestemmingen vliegen, waaronder Amsterdam, Berlijn, Athene en Wenen. Via deze link kun je alle vluchten die beschikbaar zijn opzoeken. Daarbij kun je ook zien op welke dag de vluchten worden uitgevoerd. De volgende bestemmingen zullen in ieder geval in Frankrijk en Europa worden uitgevoerd vanaf Paris Charles de Gaulle:Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uitAir France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Wil je intercontinentaal vliegen vanaf bijvoorbeeld Paris Charles de Gaulle of Paris Orly, dan zijn er 80 bestemmingen waaruit gekozen kan worden. Dit zijn veelal vluchten voor mensen die essentieel naar die bestemmingen moeten afreizen of voor cargo. De hoeveelheid vluchten zal nog iets toenemen. Voornamelijk naar bestemmingen in het Caribisch gebied en de het gebied van de Indische Oceaan. Vanaf Paris Orly is Saint-Denis te bereiken. Reis je via Paris Charles de Gaulle, ben je er dan van bewust dat er geen shuttle service meer beschikbaar is voor Flying Blue Elite Plus leden. Je dient dus zelf voor vervoer tussen CDG en Orly te zorgen.

Air France mag dan het doel hebben om tot januari 50% van het normaal aantal vluchten uit te voeren. Het kan vanwege allerlei nieuwe reisbeperkingen weer veranderen. Lees jezelf dus goed in alvorens een vlucht te boeken. De intercontinentale bestemmingen van Air France zijn als volgt:Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Bestemmingen vanaf Paris Orly & Lyon

Vanaf Paris Orly zullen dus ook enkele vluchten door Air France worden uitgevoerd. Dat zullen vooralsnog de volgende bestemmingen tot 3 januari zijn:

Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Vanar Lyong Saint Exupéry zijn dat de volgende bestemmingen:

Air France voert tot januari maar 50% van geplande vluchten uit

Air France heeft net als KLM uitgebreide omboekingsvoorwaarden. Zo kun je nu een vlucht boeken en deze op in ieder geval tot 31 maart 2021 kosteloos annuleren. Bijvoorbeeld omdat je het toch niet prettig vindt om te reizen. Of omdat reisbeperkingen door een land zijn opgelegd. Deze voorwaarden is natuurlijk erg prettig en gunstig om nu toch een vlucht te boeken. Tot en met 31 december kun je bij vluchten uitgevoerd door KLM en Air France, of op vluchtnummers van KLM en Air France dubbele XP en Miles sparen. Meer daarover lees je hier.

Bron & beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *