Air France opent route naar nieuwe bestemming in India2 min leestijd

Air France start vluchten naar Quito – Ecuador

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 14 juni 2020 zal Air France starten met een directe vlucht naar Chennai vanaf Paris-Charles de Gaulle. Deze vluchten naar India zullen uitgevoerd worden met een B787-9 Dreamliner. Tickets voor deze route zijn vanaf 2 maart 2020 verkrijgbaar via de website van de luchtvaartmaatschappij en andere (online) travel agents.

Air France start route naar Chennai

Chennai stond vroeger bekend als Madras. Je kunt er oude tempels, bruisende markten en een duurzame koloniale geschiedenis vinden. Ook kun je een wandeling maken door de oude tempels en kerken, het Saint George Fort of je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Marina Beach.

Deze stad is de vierde bestemming in India in het Air France netwerk. De luchtvaartmaatschappij vliegt verder nog naar Delhi, Mumbai en Bangalore. Naast Air France vliegt ook KLM veertien keer per week naar Delhi, Mumbai en Bangalore vanuit Amsterdam Schiphol.

Benieuwd naar onze ervaringen met India? Lees dan bijvoorbeeld over Mumbai en New Delhi.

Vanaf Parijs vertrekt het toestel op dinsdag, donderdag en en zondag. Vanuit Chennai vertrekt het toestel op maandag, woensdag en vrijdag richting Parijs. In de B787-9 Dreamliner is plaats voor 30 business class passagiers, 21 premium economy passagiers en 228 economy class passagiers.

De route zal volgens dit schema uitgevoerd gaan worden:

  • AF108 vertrekt om 10:10 uur uit Parijs en komt om 23:30 uur aan in Chennai
  • AF107 vertrekt om 01:05 uit Chennai en komt om 08:00 uur aan in Parijs

Parijs-Chennai Air France

Internet aan boord

Aan boord van het toestel is ook Air France CONNECT geïnstalleerd. Hiermee heb je gedurende de vlucht toegang tot internet. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende pakketten:

  • Met de gratis Message service kun je berichten ontvangen en versturen (zoals Whatsapp).
  • Met het Surf pakket kun je gebruik maken van internet en het ontvangen/versturen van e-mailberichten. Dit pakket kost tussen de €3 en €18 of 6.000 miles.
  • Met het Stream pakket kun je gebruik maken van snel internet, waarbij je ook kunt streamen en downloaden, naast de functionaliteiten van het Surf en Message pakket. Dit pakket kost €30 of 10.000 miles.

Meer informatie over internet aan boord kun je in dit artikel vinden.

De Boeing 787 Dreamliner van Air France staat in de hangar (Bron: Air France

Afbeeldingen ©Air France/gcmap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *