Air France komt met nieuw zomermenu in Business Class en La Première3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse nationale carrier vernieuwt elk seizoen het aanbod van eten en drinken aan boord. Zo schreven we eerder dit jaar nog over het lentemenu. Inmiddels is het zomer en dat betekent dat Air France weer met een nieuw menu komt voor Business Class en La Première. In dit artikel een

Nieuwe menu opties bij Air France

Vanaf deze maand hebben reizigers in Business Class en La Première keuze uit nieuwe menu opties aan boord. Air France heeft voor het zomermenu in samenwerking met diverse sterrenchefs haar inspiratie opgedaan in de Franse keuken. De maatschappij stelt zelfs met meer sterrenchefs te werken dan welke airline dan ook. Het resultaat is een groot aantal nieuwe gerechten die geserveerd worden op long haul vluchten vertrekkend uit Parijs.

De maaltijden worden bereid door in-flight cateraar Servair. Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van verse lokale seizoensproducten. Vlees, gevogelte, vis, zuivel en eieren komen uit Frankrijk. Air France stelt dat de vis op een verantwoorde wijze gevangen wordt. zoals altijd zijn er in elke cabine ook vegetarische opties beschikbaar. Het nieuwe menu is zoals het er nu naar uitziet tot en met oktober dit jaar beschikbaar.

A350-900 Air France

Wil je ook graag eens in de Air France Business Class of zelfs La Première vliegen. Check dan regelmatig onze website voor InsideDeals en Flying Blue Promo Rewards. Zo blijf je altijd op de hoogte van de beste vliegticket deals.

Nieuw menu in Business Class

Voor het nieuwe menu in Business werkt Air France voor het eerst samen met Thierry Marx, die twee Michelin sterren op zijn naam heeft staan. De chef van Parijse komaf maakt enkel gebruik van plantaardige ingrediënten om een toenemende groep flexitariërs op hun wenken te bedienen.

In totaal komen er acht nieuwe gerechten op het menu. Ze worden de komende 4 maanden geïntroduceerd aan boord. Het gaat om de volgende keuzes:

  • Speltroomsoep met een crumble van zwarte olijven en gebakken courgettes,
  • Kabeljauw en gamba’s met saffraanrijst en piquillo coulis,
  • Parelhoen met wortel en kastanjepuree,
  • Varkenslende met een coulis van langoustine, geserveerd met bloemkoolpuree en cantharellen,
  • Pasta conchiglie met peer, Fourme d’Ambert kaas en walnoten;
  • Garnalen en risoni pasta met inktvisinkt, geserveerd met knapperige groenten,
  • Kip, boulangère aardappelen en champignons in een Jurawijnsaus,
  • Biefstuk met Bordeaux saus en selderijravioli.

Business Class passagiers kunnen bij Air France hun maaltijd tot 24 uur voor de bestellen. Op die manier probeert de maatschappij voedselverspilling tegen te gaan. Bovendien weten passagiers zeker dan het gerecht van hun voorkeur beschikbaar is.

Nieuw menu in Air France La Première

Voor de First Class cabine heeft Air France de handen ineengeslagen met Régis Marcon en Philippe Urraca. De maatschappij heeft overigens een eer hoog te houden, want bij de laatste Skytrax Awards kreeg het nog een prijs voor ‘World’s Best First-Class Onboard Catering’.

Voor het zomermenu in La Première komt de inspiratie uit de regio Ardèche en Auvergne. Ook hier zijn de zomer 8 nieuwe opties beschikbaar:

  • Ossenhaas met kersen en aardappelpuree met gerookt zout,
  • Royale van courgettes met oesterzwammen en truffel, geserveerd met een coulis van aardbei en tomaat,
  • Duivenfilet met abrikozensaus, citroenbulgur, champignons en kastanje,
  • Zeebaarsfilet met gamba’s en cantharellen, geserveerd als bouillabaisse,
  • Parelhoenfilet met bosbessen, gebakken aardappelen en worteltjes,
  • Zeebrasemfilet met verbena, gebakken babyspinazie en cantharellen,
  • Gestoofde kalfsschenkel met saliesaus, aardappelgratin en eekhoorntjesbrood,
  • Crème van rode bonensoep met wortel.

Maar voor de passagiers in La Première is er meer. Air France komt namelijk ook met nieuwe desserts. Banketbakker Philippe Urraca heeft 4 desserts samengesteld die wisselend beschikbaar zullen zijn aan boord. Het gaat om de volgende nagerechten (die zich lastig laten vertalen):

  • Délice du sud,
  • Tea, orange and Kalamansi,
  • Le méditerranéen,
  • Le Moka. 

Bron menu foto’s: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *