Air Canada met Premium Economy naar Amsterdam

Air Canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada vliegt nu al meer dan een jaar op Schiphol vanaf Toronto. In het komende winterseizoen wordt voor de 3 vluchten in de week gebruik gemaakt van een mix van de Boeing 767-300ER en Airbus A330-300. Deze laatste wordt eind dit jaar uitgerust met een Premium Economy cabine. Uit de boekingsengine van Air Canada blijkt dat deze reisklasse met ingang van 18 februari 2017 ook beschikbaar is op de directe vluchten van Amsterdam naar Toronto! Nu moet je nog via een andere Europese stad reizen om in Premium Economy te reizen op de transatlantische vlucht.

Air Canada Premium Economy

De Premium Economy bij Air Canada’s A330-300’s bestaat volgens de seatmap tijdens het boeken uit 21 stoelen in een 2-3-2 opstelling. Op dit moment hebben alleen de nieuwste Dreamliners en Boeing 777-300ER’s de derde reisklasse. Als de A330 dezelfde stoel krijgt houdt dat de volgende voordelen in: meer recline, een bredere stoel van 20 inch en 38 inch aan beenruimte. Daarnaast heb je de beschikking over een groter scherm voor het entertainmentsysteem, eigen powerport en amenity kit. Qua catering krijg je een welkomstdrankje en worden de betere maaltijden met bestek en servies opgediend. Op de luchthaven profiteer je daarnaast van priority boarding, check-in en bagageafhandeling. Ook mag je een extra bagagestuk van 23 kg meenemen en verdien je natuurlijk meer miles!

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

De uitbreiding van reisklassen naar Amsterdam door Air Canada is erg mooi. AC is de enige grote 4 sterren Skytrax maatschappij van Noord-Amerika. Je hebt nu dus de keuze om met meer comfort ook richting Noord-Amerika te gaan zonder gelijk Business Class te moeten kiezen. Premium Economy houdt ook echt een andere reisklasse in, met een andere stoel en services. Het is niet een Economy stoel met meer beenruimte. Air Canada is een van de weinige maatschappijen met Premium Economy die naar Amsterdam vliegt. Star Alliance partner Singapore Airlines is een van de anderen.

Tarieven voor een retour naar Toronto liggen rond de €1200 in de eerste maand. Vlieg je door naar een (binnenlandse) bestemming met een vliegtuig zonder Premium Economy? Dan kan je gratis een Preferred Seat kiezen die meer beenruimte biedt.

UPDATE: Vanaf begin februari 2017 staat de A330-300 met Premium Economy tevens ingepland op de route tussen Brussel Zaventem en Montreal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *