Air Canada terug op Toronto – Amsterdam

Air Canada

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Geruchten dat Air Canada, Phillipine Airlines en Qatar Airways op Amsterdam zullen gaan vliegen hangen al tijden in de lucht. Van de laatste twee is nog niks bevestigd, maar Air Canada (lid van Star Alliance) heeft aangekondigd vanaf 4 juni volgend jaar weer op Amsterdam te gaan vliegen vanaf Toronto Pearson. In het begin zal de vlucht 3 maal per weeks uitgevoerd worden. Vanaf 28 juni zou dit verhoogd worden naar 6 per week – de boekingsaantallen zouden al dermate goed zijn dat de Canadese maatschappij vanaf 28 juni dagelijks op en neer gaat.

De vlucht zal worden uitgevoerd met een Boeing 767-300ER. Dit vliegtuig is uitgerust met 25 full flat stoelen in Business Class, in een 1-1-1 opstelling. Deze stoelen zijn de herringbone stijl, zoals bijvoorbeeld bij Virgin Atlantic of de oude Business Class van Cathay Pacific. In Economy zijn er 166 stoelen met 81 tot 86cm beenruimte in een 2-3-2 opstelling.

AIr Canada naar Toronto, Business
De ExecutiveFirst Business Class (dit is op een B777 met 4 per rij)
AIr Canada naar Toronto, Economy
AVOD in Economy

Vlucht 825  van Air Canada naar Toronto vertrekt vanaf Schiphol om 11:55 en komt om 14:15 aan in Toronto. Dat maakt de vliegduur 8 uur en 20 minuten. Op de terugweg vertrek je om 20:55 om de volgende ochtend 0m 10:15 in Nederland aan te komen. De terugvlucht is een uur korter.

Op dit moment zie ik redelijke Business Class fares – een return is er al vanaf zo’n €1700.

Air Canada is een 4-sterren maatschappij en wordt als een van de beste maatschappijen van Noord-Amerika beschouwd. Het is zeker een welkome toevoeging voor het netwerk van Schiphol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *