Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder in 2019 maakte Delta bekend te investeren in de Latijns-Amerikaanse maatschappij LATAM.  Dat zorgde er destijds al voor dat LATAM uit de luchtvaartalliantie van Oneworld stapte. Ook werden samenwerkingen met onder andere American Airlines gestopt. Nu voltooid Delta de aankoop van 20% van de aandelen van LATAM.

LATAM

LATAM hoorde tot voorkort bij de Oneworld alliantie en had vergaande samenwerkingen met American Airlines. Echter een van de redenen om te stoppen met deze samenwerking is dat juist de samenwerking tussen de maatschappijen minder soepel verliep. Verschillende samenwerkingen tussen Oneworld maatschappijen zullen blijven. Dat zien we ook terug bij China Southern die de Skyteam alliantie verlaat. Tegelijkertijd behoudt het wel de samenwerking met o.a. KLM, Air France en Delta.Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

LATAM is een van de grotere airlines in Latijns-Amerika en wil samen met Delta Noord- en Zuid-Amerika veroveren. Samen zullen ze vrijwel alle landen in de gebieden aanvliegen.

Voltooiing

De Amerikaanse maatschappij heeft in september al bekend gemaakt dat ze 14 A350 toestellen van LATAM overnemen en een grote investering doet in de aandelen van LATAM. Het betreft 20% van de aandelen. Delta heeft bekend gemaakt dat de aankoop voltooid is. Met deze aanschaf is een bedrag van $16,- per aandeel gemoeid. Dit is totaal 1,9 miljard US dollar. Daarnaast investeert Delta Air Lines $350 miljoen om tot een goede samenwerking te komen.

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Delta en LATAM zullen op korte termijn codeshare overeenkomsten starten. Dit zal in eerste instantie in Colombia, Peru en Ecuador zijn. Dit levert 74 verbindingen naar de VS op en 51 naar Latijns-Amerika. Of LATAM uiteindelijk tot de Skyteam alliantie toetreedt is nog onduidelijk.

Bron & Beeldmateriaal: Delta Air Lines, LATAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *