AAdvantage miles vervallen niet meer (als je jonger dan 21 bent)

Aadvantage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines heeft onlangs een wijziging doorgevoerd met betrekken tot het vervallen van miles. Aanvankelijk vervallen AAdvantage miles 18 maanden nadat ze zijn bijgeschreven, maar alleen als er geen activiteit op je account is. Een activiteit op je account kan bestaan uit het bijschrijven van miles of het uitgeven van miles. De afgelopen maanden was dit beleid niet van kracht wegens reisbeperkingen door corona.

Miles vervallen nier meer (als je jonger dan 21 bent)

Sinds 1 juli heeft AAdvantage de regel aangepast. AAdvantage miles vervallen nog steeds als er binnen 18 maanden geen activiteit op je account is geweest. Maar er geldt een uitzondering voor degenen die jonger dan 21 jaar zijn. Zodra je de leeftijd van 21 hebt bereikt, vervalt deze uitzondering. Je miles zijn dan nog geldig tot je de leeftijd hebt van 22,5. Als je op dit moment jonger dan 21 bent en je miles zijn vanaf 1 januari 2020 vervallen, dan kun je deze gratis laten heractiveren door naar een AAdvantage call center te bellen. AAdvantage heeft deze uitzondering doorgevoerd omdat het moeilijker is om miles te verdienen voor degenen die jonger dan 21 zijn.

travel hacking
American Airlines AAdvantage miles vervallen niet meer als je jonger dan 21 bent.

AAdvantage is uniek met deze uitzondering. Delta SkyMiles heeft sinds vele jaren al een beleid waarbij miles nooit vervallen. En United MileagePlus heeft vorig jaar dit model gekopieerd. Het moet gezegd worden dat AAdvantage miles de meeste waarde hebben van deze drie frequent flyer programma’s. De waarde van SkyMiles en United MileagePlus miles is alleen maar achteruitgegaan de laatste jaren. Ook heeft AAdvantage nog steeds een awardtabel zodat je weet hoeveel miles je kwijt bent voor een vlucht.

Conclusie

AAdvantage heeft naar mijn mening een goede beslissing genomen met deze uitzondering. AAdvantage miles vervallen na 18 maanden als er geen activiteit op je account heeft plaatsgevonden. Maar voor degenen die jonger dan 21 jaar zijn, maken ze een uitzondering. Als een frequent flyer programma eerst met goed nieuws komt, betekent dit vaak dat er de komende maanden een devaluatie zit aan te komen. Dit hebben we o.a. gezien bij United MileagePlus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *