American Airlines verhuist naar Heathrow Terminal 5

Londen Heathrow Terminal 5

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines is deze week van terminal 3 naar terminal 5 verhuist op Londen-Heathrow. De maatschappij zat aanvankelijk op terminal 3 terwijl terminal 5 grotendeels gebruikt wordt door British Airways.

American Airlines naar LHR Terminal 5

De verhuizing is voor American Airlines en British Airways een positieve vooruitgang, omdat beide maatschappijen samen met Iberia en Finnair een trans-Atlantische joint venture hebben. Passagiers die aankomen op terminal 3 moesten eerst met een bus naar terminal 5 om daar te boarden voor hun aansluitende vlucht met British Airways. Andersom moesten passagiers van British Airways van terminal 5 naar terminal 3 om te boarden voor hun vlucht met American Airlines. Nu American Airlines volledig naar terminal 5 gaat, is dit niet meer nodig en veel passagiers zullen dit waarderen.

British Airways
Naast British Airways toestellen staan er vanaf deze week ook American Airlines toestellen op terminal 5. (Credit: NewsCast www.newscast.co.uk)

Met de huidige lage vraag naar vliegtickets zou je een verhuizing naar terminal 5 wel kunnen verwachten. American Airlines laat echter weten dat de verhuizing voor de lange termijn is. Je zou je dan kunnen afvragen of er in de toekomst wel genoeg plek is voor beide maatschappijen op terminal 5. Beide maatschappijen hebben nog al wat vluchten vanaf Heathrow en lounges in terminal 5 waren al behoorlijk vol, zeker nadat British Airways geen vluchten meer heeft op terminal 3.

Hoe zit het met de lounges?

Alhoewel veel reizigers blij zullen zijn met deze verhuizing, zijn er toch ook een aantal nadelen. Zo zullen business class passagiers en elitekaarthouders enkel toegang hebben tot British Airways lounges. Dit terwijl terminal 3 ook beschikt over Cathay Pacific en Qantas lounges. Vooral voor first class passagiers zal de lounge ervaring een stuk minder zijn. Lees hier een review van de British Airways Galleries First Class lounge.

De lounge ervaring op terminal 5 is een stuk minder interessant.

American Airlines heeft op dit moment een lounge in terminal 3 en was ook van plan om daar een Flagship lounge te gaan openen. Wellicht zal American Airlines lounges gaan openen op terminal 5, alhoewel is dit nog niet zeker.

Conclusie

American Airlines is deze week verhuist van terminal 3 naar terminal 5 op Londen-Heathrow. Voor veel reizigers zal dit als goed nieuws overkomen, omdat transitpassagiers nu niet meer de bus hoeven te nemen om zich van de ene naar de andere terminal te verplaatsen. Business class passagiers en elitekaarthouders zullen de loungeervaring op terminal 5 minder prettig vinden. Zeker voor fitst class passagiers wordt deze ervaring minder aantrekkelijk.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Een “positieve vooruitgang”, is dat wat anders dan een “negatieve vooruitgang”? Of een “positieve achteruitgang”, danwel “negatieve achteruitgang”?

    Het kan alle kanten op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *