United MileagePlus miles vervallen niet meer1 min leestijd

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines heeft gisteren aangekondigd dat MileagePlus miles niet meer vervallen. Hiermee doet United wat Delta Air Lines al eerder deed met SkyMiles. Tot nu toe vervielen United miles als er na 18 maanden geen activiteit meer was op je account. Een woordvoerder geeft aan dat United hun klanten voor altijd wil belonen en daarom is dus de vervaltermijn van de miles opgeheven.

Is dat positief nieuws?

Dat miles nooit meer vervallen klinkt erg positief, maar niets is minder waar. SkyMiles van Delta vervallen ook nooit, maar de waarde van deze miles is lang niet zo hoog als bij bepaalde andere frequent flyer miles. MileagePlus was een interessant programma om mooie award tickets in elkaar te zetten, maar daar is tegenwoordig maar weinig meer van over. Bovendien kondigde het programma dit jaar een aantal veranderingen aan, zoals het schrappen van award charts. Hierdoor kan de airline op elk moment een ander aantal miles vragen voor dezelfde vlucht.

United Airlines 787

Dit nieuws zal bij veel frequent flyers overkomen als een teken van verandering en devaluatie, aangezien United zowat alles doet wat Delta bij SkyMiles doet. Toch beloond United met deze nieuwe regel juist de mensen die veel miles hebben gespaard, maar door wat voor reden dan ook geen activiteit meer hadden in de laatste 18 maanden. Dat is zeker klantvriendelijk, maar dit weer ten koste van degenen die veel waarde uit de miles haalden.

Bron: One Miles At A Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *