Wanneer krijgt KLM weer nieuwe Dreamliners?

Boeing 787-10 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook in tijden van crisis gaat de productie van nieuwe vliegtuigen gewoon door. Zij het in een aangepast tempo. Veel airlines stellen toch de aanschaf of zelfs ontvangst van nieuwe toestellen nog even uit. Vaak moeten eerst verouderde toestellen het veld ruimen om plaats te maken voor nieuwere varianten. KLM verwacht nog enkele Boeing 787-10 Dreamliner toestellen. Daarvan zullen er binnenkort wellicht ten minste twee van naar Schiphol vliegen. Maar wanneer krijgt KLM de nieuwe Dreamliners?

Vloot

KLM heeft een vloot van zo’n 120 toestellen. Met het afscheid van de Boeing 747 zal daar binnenkort snel verandering in komen. De Nederlandse nationale airline heeft voornamelijk toestellen van het Amerikaanse Boeing. Denk aan de Boeing 737, 747, 777 en de 787 Dreamliner. Van Airbus is er de A330. KLM Cityhopper vliegt nagenoeg alleen met Embraer toestellen. Het gaat in totaal om 49 vliegtuigen van het type E175 en E190.

Alles over de KLM vloot en stoelindeling lees je hier.

Vlootvernieuwing bij KLM
KLM’s Boeing 787-9 Dreamliner genaamd ‘Tulp’ (Bron: KLM)

KLM Boeing 787 Dreamliner

In totaal heeft KLM 18 Dreamliners van het type 787-9 en 787-10. De eerste Boeing 787-9 mocht KLM eind 2015 in ontvangst nemen (PH-BHC). InsideFlyer vloog destijds mee op een van de welkomstvluchten over Nederland. Er volgens nog eens twaalf Dreamliners van dit type. De eerste 787-10 kwam vorig jaar en kreeg een speciale KLM 100 jaar-livery (PH-BKA). InsideFlyer kreeg de eer om de cabine van de ‘Oranjebloesem’ te bewonderen. De laatste 787-10 (PH-BKG) werd net voor de Coronacrisis afgeleverd.

Op diverse fora en op Twitter verscheen recentelijk een foto van de PH-BKI. Dit Boeing toestel is KLM’s nieuwste toevoeging aan de B787-10 vloot. Het toestel zou al enkele testvluchten gemaakt hebben. De PH-BKH zou ook op de luchthaven van Charleston klaarstaan in afwachting van aflevering. Mogelijk gooit de Coronacrisis voor het afleverschema van Boeing roet in het eten? In ieder geval kunnen we de komende periode nog ten minste twee nieuwe Dreamliners bij KLM verwachten. Hoe lang dat precies zal duren? De tijd zal het leren. Dat ze gaan komen staat in ieder geval vast.

Nieuwste Boeing 787-10 (PH-BKI) in KLM livery (Bron: Airlinersnet / Twitter / BoeingSCSpotter)
Nieuwste Boeing 787-10 (PH-BKI) in KLM livery op de luchthaven van Charleston (CHS) (Bron: Airlinersnet / Twitter / BoeingSCSpotter)

Reacties

 1. Krabnov zegt

  De kop:
  “WANNEER KRIJGT KLM WEER NIEUWE DREAMLINERS?”

  Het antwoord:
  “Hoe lang dat precies zal duren? De tijd zal het leren.”

  Coronakomkommertijd? Nieuwswaarde = 0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *