Flying Blue Platinum & Ultimate leden mogen meer bagage meenemen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue Platinum en Ultimate mogen bij vluchten met KLM en Air France nu meer bagage meenemen. Onlangs kwam Flying Blue voor deze leden ook al met het miles-krediet.

Meer bagage voor Flying Blue Platinum & Ultimate leden

Heb je een Flying Blue Silver of Gold status, dan mag je een extra stuk ruimbagage meenemen voor vluchten van Air France en KLM. Dit mag maximaal 23 kilo wegen.

Dit voordeel was ook altijd van toepassing voor Flying Blue Ultimate en Platinum leden, maar sinds deze week mogen zij nog een extra stuk ruimbagage kosteloos meenemen. Deze leden mogen nu dus twee stuks ruimbagage meenemen van maximaal 23 kilo per stuk.

Dit voordeel is geldig naast de reguliere ruimbagagevrijstelling voor een ticket. Heb je bijvoorbeeld een KLM ticket in World Business Class met het Flex tarief, dan mogen Flying Blue Platinum en Ultimate leden nu vier stuks ruimbagage meenemen.

Wil je een golftas meenemen, dan mag dit ook gratis als je reist met Air France of KLM en een Flying Blue status hebt. Dit voordeel was in het verleden ook beschikbaar voor alle reizigers, maar dat is nu niet meer het geval.

Flying Blue Ultimate status

Gratis WiFi aan boord

Sinds mei ontvangen Flying Blue Ultimate-leden een gratis WiFi Streaming Pass op vluchten met KLM en Air France. Normaal kost deze pas ongeveer €30 voor een intercontinentale KLM-vlucht. Met de Stream Pass kun je internetten, e-mails en berichten (inclusief grote bijlagen) versturen en ontvangen, en daarnaast muziek, audio en video’s streamen.

Voor andere Flying Blue-leden blijft het mogelijk om gratis berichten te versturen gedurende de hele vlucht. Deze service is ook beschikbaar voor passagiers die geen lid zijn van het Flying Blue-loyaliteitsprogramma.

Sinds 1 april 2024 kun je uitsluitend XP verdienen op vluchten met SkyTeam-leden. In de meeste gevallen is het ook mogelijk XP te sparen als je vlucht een vluchtnummer heeft van een SkyTeam-lid, zoals KLM.

Afbeeldingen ©KLM/FlyingBlue

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Flying Blue maakt ons weer eens blij met een dooie mus, die hun vrijwel niks gaat kosten.

    Echte frequent flyers hebben allang de kunst geleerd om de hoeveelheid bagage tot een minimum te beperken. Slechts een miniem aantal zal bij zeldzame gelegenheden met meer dan één koffer op pad gaan, en dan alleen als het echt niet anders kan. Slepen en sjouwen met enorme koffers is iets voor vacantievierders die ergens een weekje all inclusive gaan doen. Wat die allemaal in hun hutkoffers proppen weet ik niet, en ik wil het ook niet weten, maar het aantal Platinum en Ultimate leden onder hen zal ongetwijfeld heel gering zijn.

    Zelf houd ik het bij handbagage, dat lukt vrijwel altijd. Een tas inchecken doe ik misschien één keer per jaar, en dan alleen nog omdat de inhoud bij de veiligheidscontrole op bezwaren zou stuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *