Zo werkt de KLM American Express Corporate Card3 min leestijd

Beeld medewerkers Amex (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Regelmatig schrijven we over de American Express kaarten voor consumenten. Onder meer de Amex Flying Blue kaarten zijn erg populair in Nederland. Er zijn echter ook zakelijke mogelijkheden. Deze keer zoomen we in op de KLM American Express Corporate Card die is verbonden aan BlueBiz. In dit artikel lees je alles over deze zakelijke betaalkaart.

American Express betaalkaarten

Amex biedt in Nederland diverse betaalkaarten aan. Voor consumenten zijn de co-branded Flying Blue kaarten populair omdat je er extra XP mee kunt verdienen. Zo geeft de American Express Flying Blue Platinum kaart jaarlijks 60 extra XP. Daarnaast verdien je uiteraard Flying Blue miles over de uitgaven die je doet. Voor uitgaven bij KLM en Air France loopt dat zelfs op tot 2 miles per uitgegeven euro. Ben je niet zo gebonden aan Flying Blue? Dan zijn de reguliere Amex kaarten aantrekkelijker. Je spaart dan namelijk zogenaamde Membership Rewards punten. Die kun je gebruiken om je maandelijkse uitgaven te betalen. Maar het is ook mogelijk ze om te zetten naar miles van diverse loyalty programma’s.

De zakelijke optie komt echter minder vaak aan bod. Terwijl er ook enkele interessante corporate kaarten beschikbaar zijn bij American Express. Als je een eigen bedrijf hebt kan het ook interessant zijn hier eens naar te kijken. Als werknemer kun je natuurlijk ook overwegen dit bij je werkgever voor te leggen als je vaak reist. In dit artikel gaan we dan ook in op de KLM American Express Corporate Card die verbonden is aan het BlueBiz programma van KLM. Dit is overigens de enige co-branded zakelijke kaart die American Express aanbiedt.

KLM American Express Corporate Card

De zakelijke KLM kaart van American Express biedt diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de (gebruikelijke) ongevallenverzekering, reisongemakkenverzekering, annuleringsverzekering (bij KLM en Air France vluchten) en bagage- en persoonlijke eigendommenverzekering. Verder is er nog een schade- en diefstalverzekering voor autohuur.  Check voor de exacte verzekeringsvoorwaarden (waaronder de verzekerde bedragen) de website van American Express.

De twee meest interessante voordelen van de KLM American Express Corporate Card zijn echter de jaarlijkse BlueBiz bonus en het verdienen van Flying Blue miles. BlueBiz is het zakelijke spaarprogramma van KLM, Air France, Delta en China Eastern. Met je zakelijke uitgaven bij deze maatschappijen spaar je zogenaamde Blue Credits. Elke Blue Credit is € 1 waard en kan direct gebruikt worden voor bijvoorbeeld vliegtickets, extra bagage of upgrades. Voor elke € 1.000 aan in aanmerking komende vluchtuitgaven (bij KLM en Air France) krijg je met de KLM American Express Corporate Card een bonus van 10 Blue Credits. Let op dat er maximaal 2.000 Blue Credits per jaar verdiend kunnen worden. Verder verdien je met deze Amex kaart 1 mile per uitgegeven euro. Voor uitgaven bij KLM, Air France, Transavia en Hert ontvang je 1,5 mile per euro.

Kosten en voorwaarden

De KLM American Express Corporate Card kost € 125 per jaar. Voor eventuele extra kaarten geldt een toeslag. Verder is de voorwaarde dat het bedrijf een nominale jaaromzet van 1 miljoen euro heeft. Ook moet het bedrijf een lopende rekening bij een Nederlandse bank hebben en is een minimale KvK inschrijving van 2 jaar vereist. Alle informatie is terug te lezen op deze webpagina van American Express.

Is de KLM American Express Corporate Card geen optie voor je? Dan is zijn de American Express Flying Blue Platinum of American Express Platinum Card wellicht interessante opties.

Bron omslagfoto: American Express
Bron foto in artikel: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *