Zo besteed je Alaska miles bij Cathay Pacific7 min leestijd

Airbus A350-1000 van Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific is de grootste en belangrijkste luctvaartmaatschappij van Hong Kong en onderhoudt al een aantal jaar een samenwerkingsverband met Alaska Airlines. Hierdoor is het dus al een tijdje mogelijk om Alaska miles te verdienen en te besteden op vluchten met Cathay Pacific. In het introductieartikel van deze reeks verwezen we ook al even naar deze maatschappij. In dit artikel gaan we dieper in op het verdienen en vooral besteden van Alaska MileagePlan miles op vluchten met Cathay Pacific.

Over Cathay Pacific

Zoals we hierboven al aangaven is Cathay Pacific de grootste en belangrijkste maatschappij van Hong Kong. De maatschappij maakt net als Alaska Airlines deel uit van de oneworld alliantie. Cathay Pacific vliegt vanuit Hong Kong naar een groot aantal bestemmingen wereldwijd. Denk hierbij aan Amsterdam, Londen, Madrid, New York, Sydney en Vancouver. Een aantal bestemmingen wordt echter op dit moment vanwege de strenge eisen omtrent corona niet aangevlogen.

Cathay pacific
Cathay Pacific maakt net als Alaska Airlines ook deel uit van Oneworld. (bron: Cathay Pacific)

Alaska Airlines werk al een tijdje samen met Cathay Pacific. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor wat betreft het besteden van miles al een aantal jaren zeer aantrekkelijk te noemen. In voorgaande artikelen hadden we het al verschillende keren over het first class award tussen Hong Kong en New York dat je voor 70.000 miles enkele reis kunt boeken.

Miles verdienen

Je verdient op een groot aantal tariefklassen van Cathay Pacific miles. Miles verdien je gebaseerd op de gevlogen afstand. Hoeveel miles je precies verdient kun je nalezen in onderstaande tabel. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je vlucht wel een CX-vluchtnummer moet hebben. Ook dient deze te worden uitgevoerd door Cathay Pacific zelf.

Cathay pacific, Alaska miles, miles verdienen

Zoals je kunt zien verdien je op de laagste tariefklassen in economy niet veel miles. In de hogere tariefklassen in economy verdien je uiteraard meer miles aangezien deze tickets ook meer kosten. Tenslotte krijg je in business class zelfs nog een bonus uitgereikt. Raadpleeg voor verdere details ook even de website van Alaska. Natuurlijk kun je ook Alaska miles kopen. Het programma heeft regelmatig promoties lopen waarbij je tot wel 70% bonusmiles krijgt. Houdt daarom InsideFlyer goed in de gaten!

Miles besteden

Cathay Pacific is een van de interessantste maatschappijen binnen Alaska MileagePlan. Je kunt namelijk voor een relatief laag aantal miles naar verre bestemmingen in first- en business class vliegen. Eerder noemden we al de mogelijkheid om tussen Hong Kong en New York in first class te vliegen voor slechts 70.000 miles. Het boekingsproces voor het besteden van Alaska miles aan awards van Cathay Pacific is echter wat ingewikkelder dan bij de meeste partners van Alaska. Je kunt je award namelijk niet online boeken en daarom zul je eerst beschikbaarheid moeten zoeken om vervolgens je award telefonisch te laten boeken.

Cathay Pacific Business Class A350-1000 Hong Kong Amsterdam
Alaska miles besteden aan Cathay Pacific awards is een goede deal. (Foto: InsideFlyer)

Over het boekingsproces later meer. Laten we eerst eens kijken hoeveel miles je nodig hebt voor een Cathay Pacific award. Dit kun je terugvinden op de website van Alaska. Cathay Pacific vliegt ook op Amsterdam en hanteert een voor iedere zone een vast aantal miles. Voor een one-way economy award vanuit Europa naar Hong Kong ben je 30.000 miles kwijt. Voor premium economy is dit 35.000, voor business class 42.5000 en voor first class is dit 70.000 miles. Zowel het aantal benodigde miles voor business- als first class is relatief laag in vergelijking met andere programma’s.

Intra-Azië awards

Doordat Hong Kong midden in Azië ligt is het ook interessant om eens naar de intra-Azië awards te kijken.. Bij Flying Blue kun je hier bijvoorbeeld nog steeds veel waarde uithalen, maar hoe zit dit bij Alaska MileagePlan? Een business class ticket voor een intra-Azië award kost bij Alaska MileagePlan slechts 22.500 miles en dat is een goede deal te noemen. Voor first class (indien aanwezig) is dit 27.500 miles.

Cathay Pacific Business Class A350-1000 Hong Kong Amsterdam
Ook Alaska MileagePlan is interessant om intra-Azië award mee in elkaar te knutselen.

Terwijl je bij de meeste Alaska partners een gratis stop-over in kunt bouwen is dit op intra-Azië awards van Cathay Pacific helaas niet het geval. Je zult het dus moeten doen met een layover (minder dan 24 uur). Afgezien daarvan kun je nog steeds leuke intra-Azië awards in elkaar knutselen.

Van en naar Noord-Amerika

De interessantste awards kun je vinden van en naar Noord-Amerika. Zoals ik al eerder vermelde kun je voor slechts 70.000 miles in first class tussen Hong Kong en New York vliegen. Laten we nu eens wat dieper ingaan op deze mogelijkheden. In tegenstelling tot de intra-Azië awards mag je op awards van en naar Noord-Amerika wel een gratis stop-over inbouwen. Stop-overs kunnen ook erg handig zijn als je bijvoorbeeld twee reizen tegelijkertijd aan het inplannen bent. Je maakt dan de eerste keer gebruik van de eerste vlucht en tijdens je tweede reis van je tweede vlucht. Hetzelfde geldt voor het boeken van een retour. Het first class award van 70.000 miles beperkt zich trouwens niet tot Hong Kong. Op de website van Alaska staat namelijk aangegeven dat een first class award vanuit Noord-Amerika naar zowel Azië, Afrika, het Midden-Oosten als India 70.000 miles kost.

cathay pacific, first class, boeing 777
Vlieg voor slechts 70.000 miles met Cathay Pacific in first class tussen Hong Kong en New York. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

En aangezien de routeregels erg flexibel zijn kun je dus gerust nog even doorvliegen naar bijvoorbeeld Dubai of Johannesburg! Hierbij moet je natuurlijk wel een vlucht vinden waarop first class aanwezig is. Indien dit niet het geval is wordt je automatisch in business class geplaatst. Vanuit Noord-Amerika ben je voor business- en first class vluchten met Cathay Pacific het volgende aantal miles kwijt:

  • 50.000 miles voor een business class award naar Azië: 50.000 miles
  • 60.000 miles voor een business class award naar Australië en Nieuwe Zeeland
  • 62.500 miles voor een business class award naar Afrika, het Midden-Oosten en India
  • 70.000 miles voor een first class award naar Azië, Afrika, het Midden-Oosten en India
  • 80.000 miles voor een first class award naar Australië en Nieuw Zeeland

Cathay Pacific awards boeken

Nu we weten hoeveel miles nodig zijn voor Cathay Pacific awards moeten we beschikbaarheid vinden. Zoals ik al eerder aangaf is het niet mogelijk om Cathay Pacific awards online te boeken. Je zult dus beschikbaarheid moeten vinden op een website van een partnermaatschappij van Cathay Pacific. De website van de Executive Club van British Airways leent zich prima hiervoor. Deze website laat namelijk alle maatschappijen zien waar British Airways mee samenwerkt. En als er daar beschikbaarheid is betekent dit meestal ook dat er beschikbaarheid is in het boekingssysteem van Alaska. Je moet dan natuurlijk niet letten op het bij British Airways relatief hoge aantal benodigde miles. Dit is puur om te zien of er ook daadwerkelijk beschikbaarheid is. Je moet hiervoor wel inloggen bij British Airways. Nu is het op dit moment wel zo dat er vanwege corona niet veel beschikbaarheid te zien is bij Cathay Pacific. Toch heb ik op de website van British Airways de volgende vlucht als voorbeeld kunnen vinden.

Cathay Pacific award british Airways

Als je dus hier beschikbaarheid kunt vinden voor Cathay Pacific betekent dat er in de meeste gevallen eigenlijk ook beschikbaarheid te zien is in het systeem van Alaska MileagePlan. Als je op deze manier al je gewenste vluchten hebt gevonden dien je enkel nog naar het call center van Alaska te bellen om je award te boeken en de bijkomende toeslagen te betalen. Deze vallen bij Cathay Pacific awards gelukkig niet heel hoog uit.

Conclusie

In dit artikelen hebben we stilgestaan bij het verdienen en besteden van Alaska MileagePlan miles op vluchten met Cathay Pacific. Vooral het besteden van miles op deze maatschappij is bijzonder interessant vanwege het lage benodigde aantal miles en de flexibele routeregels. In tegenstelling tot de meeste awards bij Alaska kun je op intra-Azië awards van Cathay Pacific geen gratis stop-over maken. Dit is gelukkig wel mogelijk op awards van en naar Noord-Amerika. Met wat creativiteit en wat zoekwerk kun je zo een aantal mooie awards in elkaar knutselen. Laten we daarom hopen dat de coronaregels in Hong Kong snel worden versoepeld. Dan zien we hopelijk ook meer meer awardbeschikbaarheid voor Cathay Pacific.

Uitgelichte afbeelding: Cathay Pacific

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Cathay is op sterven na dood, en het boeken van een award met miles van welke partner dan ook is op moment in principe totaal onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *