Wereldwijd omboekbeleid bij KLM als gevolg van Coronavirus2 min leestijd

Schiphol Airside Terminal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als gevolg van de volatiele situatie rondom het Coronavirus, inreisverboden en gestaakte vluchten komt KLM met een vrijwillig omboekbeleid voor alle passagiers met een KLM-ticket (op 074-stock), ongeacht bestemming of herkomst. Dit geldt als aanvulling op de specifieke omboekprocedures die bijvoorbeeld van kracht zijn op vluchten van/naar China, Zuid-Korea, Singapore en Italië. Met dit omboekbeleid kunnen passagiers hun reisdata of bestemming wijzigen. Het is van toepassing op alle KLM-tickets, uitgegeven voor 31 maart en voor reizen tot uiterlijk 31 mei. Omboeken/wijzigen kan via Mijn Reis op de KLM website of via KLM’s (social media) klantenservice. Reizigers die via een travel agent hebben geboekt, moeten de reisagent contacteren.

We proberen dit artikel bij belangrijke wijzigingen zo goed mogelijk te updaten, maar de veranderingen gaan snel. Controleer daarom voor de meest actuele informatie zelf ook de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. 

UPDATE: zie voor de laatste informatie:

KLM, Transavia en TUI keren voucher na één jaar uit in geld

Airlines bieden voucher voor geannuleerde vluchten en proberen onder terugbetaling uit te komen; dit zijn je opties

KLM tickets gratis annuleren & wijzigen, of vraag een voucher aan tot september

Nu een ticket bij KLM boeken, later kosteloos wijzigen naar een andere datum?

Reisdata wijzigen

Passagiers kunnen hun reisdata kosteloos wijzigen, mits dit in dezelfde tariefklasse kan. De wijzigingskosten vervallen dus, maar een eventueel tariefverschil moet wel worden bijbetaald. Dit geldt voor zowel KLM, Air France, Delta en andere partnervluchten. De nieuwe vertrekkende vlucht mag tot uiterlijk 31 mei verplaatst worden.

Bestemming wijzigen

Klanten kunnen ook hun bestemming wijzigen. Het tarief van de reeds geboekte reis kan gebruikt worden voor de nieuwe bestemming op een Air France, KLM, Delta of Virgin Atlantic tarief. Mocht de reis al gestart zijn, dan geldt de waarde van de helft van het ticket. Alweer geldt dat bij een eventueel duurder ticket, het verschil moet worden bijbetaald. De nieuwe vertrekkende vlucht kan uiterlijk 31 mei zijn.

Geen refunds

Voorlopig biedt KLM nog geen globale mogelijkheid tot kosteloos annuleren, tenzij de vlucht geannuleerd is of onder een ander omboekbeleid valt voor een specifiek land. Wel is het mogelijk om een EMD-voucher aan te vragen ter waarde van de ticketprijs die al betaald is. Deze kan ook na 31 mei gebruikt worden voor tickets bij KLM, Air France of Delta. Ook is de voucher te gebruiken voor het kopen van extra opties op KLM-vluchten.

KLM Boeing 747 City of Seoul
KLM Boeing 747 City of Seoul (Bron: Flickr, Nicky Boogaard)

Reacties

  1. Harm Luitje Arends zegt

    Onze tickets zijn geboekt voor 31maart vanaf Johannesburg naar Amsterdam.

    Moeten we eerder terug naar Nederland ?

    Kan het volgende week ook nog ?.

    Onze ticketsnr is.0742427176834 en 0742427176835

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *