Virgin Atlantic nieuwe Flying Blue partner – spaar miles en XP en besteed miles

Delta Global Upgrades Bij Virgin Atlantic

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de gecombineerde joint venture zat het er al aan te komen, maar vanaf 15 januari is Virgin Atlantic ook een officiële Flying Blue partner. Dat betekent dat Flying Blue leden voortaan miles en XP kunnen sparen op in aanmerking komende vluchten met Virgin Atlantic, én miles kunnen besteden aan vluchten.

UPDATE: De koppeling is tot nader bericht opgeschort. Het is voorlopig dus nog NIET mogelijk om miles te sparen en besteden op VS-vluchten.

Miles en XP sparen

Flying Blue deelnemers kunnen miles en XP verdienen op vluchten met een Virgin Atlantic (VS) of Delta Airlines (DL) vluchtcode en uitgevoerd door Virgin Atlantic, KLM, Air France of Delta. Het spaarpercentage van de afstand is als volgt:

Deze percentages gelden als je een VS of DL ticket hebt. Boek je een KL of AF codeshare, dan spaar je miles op basis van je ticketprijs en niet de afstand. Op boekingsklassen die niet in bovenstaand schema vermeld staan, kun je geen miles sparen. Het aantal XP is afhankelijk van de zone, en gelijk aan het spaarschema voor alle Flying Blue partners.

Miles besteden

Flying Blue miles kunnen nu ook besteed worden aan vluchten die zowel door Virgin Atlantic worden aangeboden als uitgevoerd. Deze kunnen online geboekt worden.

Reacties

 1. J. De Vries zegt

  Als VA nou ook nog rechtstreeks vanuit AMS zou gaan vliegen en niet met een tussenstop in LHR zou het mijn vaste maatschappij worden.

 2. Jan zegt

  Beste Ralph

  Weet je zeker dat we ook van de lounges van Virgin gebruik kunnen maken als Flying Blue Elite Plus op VS operated flights? KLM zegt van niet.

  Groet, Jan

 3. jph zegt

  Spaar je ook XP op een KL vlucht? En geldt voor deze vluchten nu ook de ruimbagagevrijstelling voor bv. Silver leden? Wij vliegen 16-4 via Manchester (MAN) naar New York waarbij het deel van MAN-JFK door Virgin Atlantic wordt uitgevoerd, maar dan als KL4831. Het is mij totaal onduidelijk hoe deze vlucht nu wordt afgehandeld, zeker nu VA een officieel FB partner is.

  • jph zegt

   PS Volgens de boeking in de KLM app spaar ik in totaal 1406 miles en 23XP op deze reis (de terugvlucht is direct JFK-AMS)

   • jph zegt

    Thanks. KLM beweert namelijk anders via de WhatsApp klantenservice.

    > Helaas valt Virgin Atlantic hier niet onder. Je zult voor die vlucht dus ook geen XP of miles verdienen.

    • The Flying Dutchboy zegt

     De KLM-klantenservice is vaak niet goed op de hoogte van de nuances in het Flying Blue programma. Als je de vlucht onder een KL-code hebt geboekt zul je zeker XP en miles afhankelijk van het tarief ontvangen zoals in het eerder gelinkte artikel staat.
     Ik heb wel even de link naar je screenshot verwijderd, aangezien daar je boekingscode instaat.

     • jph zegt

      > Ik heb wel even de link naar je screenshot verwijderd, aangezien daar je boekingscode instaat.

      Dank. Ik dacht dat ik een redacted screenshot had geüpload 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *