Nieuwe samenwerking tussen Kenya Airways & British Airways2 min leestijd

Kenya Airways 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kenya Airways en British Airways zijn een samenwerking gestart. Deze samenwerking is in gang gezet in december 2019. Door deze samenwerking hebben reizigers van beide maatschappijen meer overstapmogelijkheden in de verschillende regio’s.

Skyteam & Oneworld

Kenya Airways is onderdeel van de Skyteam alliantie. Al verschillende malen is er sprake van geweest dat de Keniaanse maatschappij de alliantie zou verlaten. Echter tot op heden is dat nog niet gebeurd. Of dit een eerste stap is om uiteindelijk de alliantie gedag te zeggen, en alvast op zoek te gaan naar een ander, is natuurlijk de vraag. Kenya Airways vliegt onder andere naar Amsterdam en Parijs met haar nieuwste Boeing 787 Dreamliner. Daarnaast heeft de maatschappij een samenwerking met KLM, Air France en Delta. Nieuwe samenwerking tussen Kenya Airways & British AirwaysVanuit Amsterdam vlieg je gemakkelijk naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, om vanuit daar door te vliegen met Kenya Airways naar bijvoorbeeld Mombassa (Kenia) of andere Afrikaanse bestemmingen zoals Tanzania en Ethiopië.

British Airways is op haar beurt lid van de Oneworld alliantie. Beide maatschappijen hebben dus verder niets met elkaar van doen.

Nieuwe samenwerking tussen Kenya Airways & British Airways

Samenwerking

De samenwerking is er vooral op gericht om reizigers meer bestemmingen aan te bieden. Vanuit het Verenigd Koninkrijk hebben reizigers nu meer mogelijkheden om binnen Afrika heen te reizen. Andersom kunnen reizigers vanuit Kenia of Afrika naar meer bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Ook daarbuiten kunnen reizigers verder reizen naar bijvoorbeeld Spanje, Zwitserland of andere bestemmingen in Europa. Vluchten zijn ook al bij beide maatschappijen te boeken.

De samenwerking is officieel gestart op 19 december 2019.

Kenya Airways CCO Ursula Silling zei het volgende over de samenwerking:

KQ and BA continue to demonstrate real value to our customers and Business through our great relationship. We are delighted to embrace these closer ties with British Airways and look forward to working together in enhancing the partnership.

Bron & beeldmateriaal: Kenya Airways, British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *