Virgin Atlantic hervat volgend jaar de route naar Toronto2 min leestijd

Airbus A330-300 van Virgin Atlantic (Bron: Virgin Atlantic)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Virgin Atlantic vloog ruim tien jaar geleden voor het laatst naar Canada. Volgend jaar hervat Virgin Atlantic de route naar Toronto. Bij de luchtvaartmaatschappij kun je ook gebruik maken van de Flying Blue voordelen.

Virgin Atlantic hervat route naar Toronto

In 2014 vloog Virgin Atlantic voor het laatst naar Canada, namelijk naar Vancouver. De lijndienst naar Toronto werd in 2001 geschrapt.

In de zomerdienstregeling van 2025 hervat Virgin Atlantic de route tussen London Heathrow (LHR) en Toronto Pearson International Airport (YYZ). De tickets voor deze route zijn vanaf volgende week te koop.

De vluchten worden uitgevoerd met verschillende type toestellen in de vloot, waaronder de Airbus A330-900neo. Aan boord van dit toestel is een Business Class in een 1-2-1 opstelling te vinden. Daarnaast is er een Premium Economy cabine aanwezig. Deze 46 stoelen hebben een pitch van 38” en een 13.3” IFE scherm. Mobiele apparaten zijn ook draadloos op te laden.

De Economy Class passagiers kunnen kiezen uit een van de 184 stoelen in een 2-4-2 opstelling. Ook in deze cabine is het mogelijk om bluetooth oortjes of een hoofdtelefoon draadloos te verbinden met het IFE systeem. Er zijn ook 28 stoelen beschikbaar met extra beenruimte, de zogenoemde Delight stoelen.

Meer verbindingen met Westjet

Virgin Atlantic gaat ook meer codeshare vluchten aanbieden in samenwerking met de Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet. Deze samenwerking gaat in oktober van dit jaar van start.

Door de codeshare samenwerking kunnen reizigers makkelijk gebruik maken van het netwerk van WestJet en Virgin Atlantic. Zo zijn Ottowa en Winnipeg straks beter bereikbaar. De loyaliteitsprogramma’s van beide luchtvaartmaatschappijen gaan ook samenwerken in 2025.

WestJet, Boeing 787, Dreamliner

Afbeeldingen ©VirginAtlantic/WestJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *