Virgin Atlantic onthult nieuwste cabine in nieuwe Airbus A330-900neo4 min leestijd

Virgin Atlantic vliegt binnenkort naar Sao Paulo, Bangalore en Malediven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin oktober start Virgin Atlantic met haar eerste vluchten uitgevoerd door de nieuwe Airbus A330-900neo. Dit toestel is de nieuwste in haar klasse en wordt op longhaul vluchten ingezet. Virgin Atlantic onthuld niet alleen de nieuwe Airbus A330-900neo, maar ook een geheel nieuwe cabine in dit toestel.

Virgin’s A330neo

Al in 2019 kondigde Virgin Atlantic aan dat ze de Airbus A330-900neo zouden aanschaffen. In totaal heeft de Britse maatschappij 16 van deze toestellen in bestelling staan bij Airbus. Virgin heeft uitgesproken de groenste en schoonste vloot te willen vliegen. Eind 2027 heeft de maatschappij een vloot die bestaat uit alleen maar next generetion toestellen. De oudere toestellen zullen dan allemaal uitgefaseerd zijn. Dit toestel heeft stoot 11% minder CO2 uit en produceert minder 50% minder geluid dan de Airbus A330-300 van Virgin.

Virgin Atlantic onthult nieuwste cabine in nieuwe Airbus A330-900neo

Upper Class & Suites

In het nieuwe toestel komt ook een geheel nieuw ontworpen cabine. De Airbus A330-900neo van Virgin Atlantic wordt uitgevoerd met een geheel nieuwe Upper Class cabine. Deze Upper Class is de Business Class van Virgin Atlantic en bestaat in de A330-900neo uit twee soorten stoelen. Zo introduceert Virgin ‘The Retreat Suite’. Deze is te vinden voorin het vliegtuig op rij 1. De suite geeft de mogelijkheid om met 4 personen tegelijk te dineren, overleggen of gewoon gezellig bij elkaar zijn. De twee extra personen kunnen namelijk plaatsnemen op de ottoman die tevens dienstdoet als een extra stoel.

Virgin Atlantic onthult nieuwste cabine in nieuwe Airbus A330-900neo
De Virgin ‘Retreat Suites’ op rij 1.

Naast de 2 Retreat Suites worden er 30 nieuwe Upper Class-stoelen ingebouwd in deze cabine. Deze stoelen zijn voorzien van een schuifdeur voor meer privacy tijdens je reis. De stoel is in zijn geheel naar voren geplaatst, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cabine in de 787-9 en -10 bij KLM of Air France. Deze cabines lijken dan ook meer op de cabines zoals bij partner Delta in Delta One.

Virgin Atlantic onthult nieuwste cabine in nieuwe Airbus A330-900neo
De nieuwe Upper Class stoelen bij Virgin Atlantic in de nieuwe Airbus A330-900neo.

In zowel de nieuwe Upper Class stoelen als de Retreat Suites worden nieuwe features toegevoegd. Denk hierbij aan draadloos opladen van devices, bluetooth verbinding van koptelefoon met het IFE en het ‘do not disturb’ teken. Verder zijn de stoelen voorzien van een 17.3” scherm, persoonlijk af te stellen verlichting en een spiegel.

The Loft, een ruimte om gezellig samen te kletsen, genieten van een hapje en drankje.

Economy & Premium

Tussen de Upper Class en Economy Class in heeft Virgin Atlantic de Premium Economy. Deze cabine lijkt op die van KLM, Delta of Air France. Binnenkort zal KLM deze cabine ook toevoegen aan haar vloot. Hierdoor is het voortaan gemakkelijker om een naadloze overstap op een andere maatschappij te hebben in dezelfde cabine op je longhaul vluchten.

In de nieuwe Airbus A330-900neo van Virgin Atlantic treft je deze vernieuwde Premium Economy cabine. De cabine is voorzien van 46 stoelen en hebben een pitch van 38”, 13.3” IFE en bluetooth verbindingsmogelijkheden. Tevens vind je ook hier draadloze oplaadmogelijkheden.

Tot slot is er de Economy cabine in dit nieuwe toestel van Virgin. De cabine zal bestaan uit 184 stoelen in een 2-4-2 opstelling. Ook hier is het mogelijk je bluetooth oortjes of koptelefoon draadloos te verbinden. Een echte verbetering al zeg ik het zelf ten opzichte van veel andere maatschappijen. Ook is het mogelijk om je telefoon via de bluetooth verbinding te verbinden met het IFE en op die manier te gebruiken als afstandsbediening.

Reizigers hebben de keuze uit 28 Delight stoelen, die een pitch van 34” hebben. De andere 156 stoelen hebben een pitch van 31”.

Routes

De verwachting is dat Virgin Atlantic vanaf oktober met haar nieuwe Airbus A330-900neo zal gaan vliegen, waarin ook de nieuwe cabines zijn geïnstalleerd. Dit jaar zullen nog twee andere nieuwe A330 toestellen in de vloot toetreden. De andere toestellen zullen tussen 2023 en 2026 in de vloot van Virgin Atlantic komen.

Boston zal de eerste bestemming voor Virgin’s A330-900 neo worden. Tickets voor deze bestemming met dit vliegtuig komen beschikbaar voor verkoop in september. Deze tickets kun je ook via Air France, Delta of KLM kopen. Dit komt door de joint venture die in 2020 is gestart tussen de vier maatschappijen. Daardoor kun je bijvoorbeeld bij KLM je vlucht boeken en met Virgin Atlantic vliegen. Ben je Flying Blue lid, dan spaar je ook XP en Miles op deze vlucht uitgevoerd door Virgin Atlantic.

Beeldmateriaal: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *