Corendon brengt vijf Nederlandse hotels onder bij Marriott Bonvoy2 min leestijd

Boeing 747 in het Corendon Village (Bron: Corendon)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Prijsstunter Corendon staat vooral bekend om de vliegreizen naar de zon. Echter heeft Corendon ook enkele hotels, waaronder in Nederland en Turkije. Vijf van de Nederlandse Corendon hotels worden nu onderbracht bij Marriott Bonvoy. Eerder voegde het Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao zich al bij Curio by Hilton en daarmee Hilton Honors.

Corendon Hotels & Resorts

De tien hotels en resorts van Corendon bevinden zich Turkije, Ibiza en Curaçao, maar ook in Nederland. De helft van de hotels van de Turkse vakantiespecialist zijn namelijk in en rondom Amsterdam en Schiphol gevestigd.

Het meeste bekende hotel van Corendon is waarschijnlijk het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp. Dit komt voornamelijk door de voormalige KLM Boeing 747 die in Corendon livery in de voortuin van het hotel is geplaatst. Dit hotel ondergaat momenteel een renovatie en zal in de eerste helft van 2023 weer geopend worden.

Corendon zoekt overigens ook buiten het Nederlandse vasteland de samenwerking met andere hotelketens op. Zo valt het Corendon Mangrove Resort op Curaçao nu onder het merk Curio by Hilton. Indien je via Hilton boekt verdien je bij dit Corendon hotel dus ook punten en geniet je van eventuele voordelen behorende bij je status. Bovendien kun je profiteren van het Hilton Honors tarief.

Corendon Mangrove Beach Resort Curacao Curio Collection by Hilton
Corendon Mangrove Beach Resort Curacao Curio Collection by Hilton (Bron: Corendon)

Corendon en Marriott Bonvoy

De samenwerking van Corendon en Marriott is interessant aangezien de Corendon hotel ook onderdeel gaan worden van loyalty programma Marriott Bonvoy. Dat betekent dat je onder bepaalde voorwaarden ook Marriott Bonvoy punten en nachten kunt sparen. En dat eventuele privileges van je status voordelen op kunnen leveren. Denk dan bijvoorbeeld aan een gratis upgrade naar de volgende kamercategorie.

Hieronder een totaal overzicht van de vijf Corendon hotels die ondergebracht wordt bij een van de merken van Marriott.

  • The College Hotel Amsterdam valt sinds deze maand onder Autograph Collection,
  • Corendon City Hotel zal in 2023 heropenen als Corendon Amsterdam Nieuw-West, een Tribute Portfolio Hotel,
  • The Corendon Plaza hotel in het Corendon Village zal per 2023 Corendon Amsterdam Schiphol Airport gaan heten en valt dan ook onder Tribute Portfolio,
  • De andere twee hotels in het Corendon Village komen onder de vlag van Fairfield en Residence Inn.
The College Hotel Amsterdam is nu onderdeel van Marriott Autograph Collection (Bron: Corendon)
The College Hotel Amsterdam is nu onderdeel van Marriott Autograph Collection (Bron: Corendon)

Op dit moment heeft Marriott al 25 hotels in Nederland onder verschillende merken. Naast Marriott zijn dat onder meer Moxy, Residence Inn, Courtyard en W Hotel. Binnenkort komen er dus vijf nieuwe namen bij.

Benieuwd naar onze ervaringen bij een van de Marriott merken in Nederland? Bekijk dan eens onze reviews van The Slaak Rotterdam (A Tribute Portfolio Hotel), Moxy Utrecht, Moxy Schiphol, Renaissance Amsterdam Airport Schiphol en Sir Adam Hotel (Member of Design Hotels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *