InsideLook – Moxy Utrecht opent haar deuren5 min leestijd

InsideLook - Moxy Utrecht is geopend

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds deze week is Utrecht weer een hotel rijker. Het Moxy Utrecht opende namelijk haar deuren aan de Vaartsche Rijn. Gezien de huidige omstandigheden rondom de coronapandemie zou je misschien verwachten dat er geen nieuwe hotels worden geopend. Niets is echter minder waar. De plannen voor het nieuwe Moxy in Utrecht waren dan ook al jaren voor de coronapandemie gemaakt. InsideFlyer was aanwezig en zorgt ervoor dat je met deze InsideLook alvast een inkijkje in het nieuwe Moxy Utrecht.

11:22

In 2018 gaf de gemeente Utrecht groen licht voor de bouw van een gloednieuw hotel aan de Vaartsche Rijn. Voorheen was hier een oude Citroën garage gevestigd, dat later dienstdeed als kringloopwinkel. Na jaren van voorbereiding en bouw, was het deze week eindelijk zo ver om de deuren van het hotel te openen.

Exact 899 jaar geleden kreeg Utrecht, in 1122, haar stadsrechten. Het Moxy werd dan ook exact om 11.22 uur op 2 juni geopend, een symbolisch tijdstip dus. Verschillende genodigden mochten bij dit feestelijke moment aanwezig zijn, waaronder een van de redacteuren van InsideFlyer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Jordy Smit (General Manager Moxy Utrecht) en Salvartore Fiorenza (Regional Director of Operations Hotel management Company  Hotel Co 51) knipten het lintje door. Fiorenza vertelt bij de opening dat het Moxy Utrecht in een hippe stad is gevestigd, waar ook veel Nederlandse beroemdheden, zoals Marco van Basten, vandaan komen. Het was een moeilijke en zware periode naar de uiteindelijke opening, aldus de regionale directeur. Hij is dan ook trots op iedereen die heeft geholpen om dit moment mogelijk te maken.

Locatie

Het Moxy Utrecht is gelegen aan het kanaal de Vaartsche Rijn. In 2 minuten sta je bij Station Vaartsche Rijn en stap je eenvoudig in de tram of trein. Je kunt ook te voet of per fiets naar de Stadsbuitengracht om een mooie wandeling te maken langs het water of naar het centrum van Utrecht te gaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het Moxy Utrecht is gelegen in de buurt Rotsoord, de buurt is na jarenlange transformatie een hippe wijk geworden. Er zijn hier tal van gezellige restaurants en cafeetjes te vinden. Langs het kanaal is het lekker wandelen en er is van alles te beleven.InsideLook - Moxy Utrecht is geopend

Millenials

Het Moxy-concept is gericht op millenials, de 18 tot 33-jarige dus. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wanneer je jonger of ouder bent je hier niet prima kunt verblijven. Maar het hotel biedt een ‘luxe’ ervaring aan voor een betaalbare prijs. De vanaf prijs start bij €71,- inclusief belastingen. Ontbijt kost €12,50 per persoon als je dit los bijboekt. Het is overigens voordeliger om het ontbijt in een package te boeken. Het kost je dan namelijk €10,- per persoon.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de begane grond van het hotel vind je de ‘living’ van het hotel. Hier kunnen zowel gasten als niet-gasten van het hotel genieten van een hapje en een drankje, werken of een spelletje spelen. Er is hier ook een kleine vergaderruimte die afgesloten kan worden. Het mag duidelijk zijn dat er alles aan gedaan is om te laten zien dat je in Utrecht bent. Zo hangen er allerlei wielrentenues in de lobby en is er ook de immense ‘Mondriaan chair’. Naar verwachting zal dit een echte eye-cather zijn, die op veel social media platforms voorbij gaat komen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de sportieveling is er ook een fitness te vinden. Bestaande uit een aantal apparaten om je dag fit te beginnen. Vanuit de fitness heb je een mooi uitzicht op de Vaartsche Rijn. De fitnessruimte is 24/7 open voor hotelgasten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat typerend is voor het Moxy-concept is dat er geen traditionele incheckbalie is. Je checkt namelijk in bij de bar. Bij aankomst krijg je dus de kamerkaart, waarna je in de avond door dezelfde medewerker een cocktail uitgereikt krijgt. De bar is normaliter ook 24/7 geopend. Er zijn verschillende dranken verkrijgbaar, en gedurende de dag ook ontbijt, lunch en verschillende snacks. De snacks en dranken zijn typerend voor de omgeving. Zo serveren ze verschillende lokale soorten bier, maar ook het traditionele Vockingworst en Vockingbitterballen.

Als je naar het Moxy Utrecht gaat dan een bezoek aan de mooie stad Utrecht natuurlijk niet ontbreken. Dit kan eenvoudig te voet, maar nog gemakkelijker is het om een fiets te huren. Je kunt zowel als gast en niet-gast van het hotel een fiets huren. Met de fiets kun je een mooie tour door het gebied maken en alle mooie parels ontdekken. Als het weer het toelaat kun je buiten plaatsnemen aan een van de picknicktafels. Je hebt hier een leuk uitzicht op de Vaartsche Rijn waar gedurende de dag veel bootjes langskomen.

Trendy kamers

Nadat je je vermaakt hebt in de ‘living’ van het hotel is het tijd om uit te rusten. Dat kan in een van de 172 kamers verdeeld over zes etages. De meeste van de 172 kamers zijn hetzelfde ingericht. Op de 6verdieping van het hotel bevinden zich de familiekamers. Deze zijn ruimer en bieden naast het slaapgedeelte ook een ‘woonkamer’ die omgetoverd kan worden in een tweede slaapkamer voor de kinderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze kamers zijn ook luxer en kunnen gebruikt worden als upgrade voor Marriott Bonvoy leden. Zo beschikken deze kamers over een waterkoker en Lavazza-koffiemachine.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de lagere etages bevinden zich de tweepersoonskamers. Deze beschikken over ofwel een tweepersoons queenbed, of twee losse tweepersoonsbedden.  Er zijn enkele ‘connecting-rooms’ aanwezig. Ga je dus met bijvoorbeeld 4 vrienden op reis naar Utrecht, dan kun je gemakkelijker naar elkaars kamer.

De badkamers zijn voorzien van de belangrijkste voorzieningen en zien er modern uit. In de familiekamers zijn de badkamers erg ruim, terwijl ze in de overige kamers compact zijn. De badkamers van de familiekamers zijn voorzien van een douchegordijn, wat een opmerkelijke keuze te noemen is voor een hotel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Rijker

Met de opening van het Moxy Utrecht is de stad een eigentijds en trendy hotel rijker. Met het OV ben je gemakkelijk bij het hotel, maar ook de auto is geen probleem. De kamers zijn basic, maar bieden een soort van luxe. Op de begane grond van het hotel kun je genieten van een goed ontbijt, lunchen of gezellig borrelen met vrienden en familie. Ook zijn er tal van spelletjes aanwezig voor wie het aandurft. Of je nu wel of geen Marriott Bonvoy lid bent, het Moxy Utrecht is wat ons betreft een goede keus voor een verblijf in de stad Utrecht.

Het uitzicht vanuit een van de kamers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *