Air Canada en Emirates gaan samenwerking aan2 min leestijd

Air Canada, Emirates, Samenwerking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada en Emirates hebben onlangs een samenwerkingscontract ondertekend wat de luchtvaartverbindingen tussen beide landen moet versterken. Een paar jaar geleden ging de Canadese maatschappij ook al een samenwerking aan met Etihad.

Air Canada en Emirates samenwerking

Beide maatschappijen gaan in eerste instantie later dit jaar codeshare vluchten aanbieden. Zo krijgen reizigers van Air Canada toegang tot meer bestemmingen vanuit Dubai terwijl passagiers van Emirates vooral meer verbindingen krijgen vanuit Toronto. Op deze manier kunnen reizen op één ticket worden geboekt. Daarnaast kan bagage direct worden overgeplaatst op de andere vlucht zonder deze weer opnieuw in te checken. Beide maatschappijen laten weten enthousiast te zijn met de samenwerking. Later willen beide maatschappijen ook samenwerken op het gebied van frequent flyer programma’s. Zo zouden passagiers van Emirates ook toegang tot de lounges van Air Canada krijgen en andersom. De samenwerking is vooral gericht op de verbinding tussen Dubai en Toronto.

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)
Air Canada gaat een samenwerking aan met Emirates. (Bron: Emirates)

Beide maatschappijen vliegen op dit moment al vijf keer per week tussen Dubai en Toronto. Air Canada vliegt op dit moment zelfs alleen vanuit Toronto naar de Verenigde Arabische Emiraten. En Toronto is op dit moment de enige Canadese bestemming waar Emirates op vliegt. Emirates laat wel weten het aantal bestemming in Canada uit te willen breiden. De samenwerking tussen beide maatschappijen is interessant te noemen. Tot nu werd Emirates door Air Canada eigenlijk vooral gezien als concurrent. Daarnaast heeft de Canadese maatschappij op dit moment ook een codeshare overeenkomst met Qatar Airways wat weer een concurrent is van Emirates. Of deze codeshare overeenkomst blijft is op dit moment nog onbekend.

Aeroplan

Als twee maatschappijen met elkaar gaan samenwerken betekent dat meestal ook meer mogelijkheden binnen een frequent flyer programma. Op dit moment zijn er met Aeroplan punten al behoorlijk wat mogelijkheden. Naast de keuze uit een flink aantal maatschappijen biedt het programma ook een interessante mogelijkheid voor stopovers. Nu de maatschappij ook met Emirates gaat samenwerken zou je je kunnen afvragen hoe de mogelijkheden tot het verdienen en besteden van miles op vluchten er uit komt te zien. Meer details volgen wellicht later.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *