Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary – Vancouver6 min leestijd

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een roadtrip over Vancouver Island stond al langere tijd op mijn lijstje. Om daar te komen vloog ik met KLM van Amsterdam naar Calgary. Het is overigens alweer een jaar geleden dat ik exact dezelfde vlucht maakte, net nadat Canada de grenzen weer opende. In de Economy Comfort cabine van KLM vlieg ik vrij comfortabel naar mijn eerste tussenstop. Vanuit Calgary neem ik de vlucht met WestJet in de Economy cabine naar Vancouver, waarover je in deze review meer gaat lezen. Na aankomst in Vancouver reis ik naar mijn eindbestemming op Vancouver Island: Victoria.

Aankoop Economy Class ticket

Net als het ticket van Vancouver naar Victoria, is ook dit ticket tussen Calgary en Vancouver onderdeel van mijn ticket dat ik bij KLM aanschafte. Dit omvat ook de vlucht vanuit Amsterdam naar Calgary en vanuit Vancouver retour naar Amsterdam. Totaal kostte mij dit ticket ongeveer €690 retour. Het leverde mij voor de heenreis de volgende aantal XP & miles op bij Flying Blue op:
– Amsterdam – Calgary: 10 XP & 2.256 Miles
– Calgary – Vancouver: 2 XP & 216 Miles
– Vancouver – Victoria: 2 XP & 20 Miles
– Vancouver – Amsterdam: 10 XP & 2.350 Miles

Ook schafte ik vooraf nog duurzamere vliegtuigbrandstof (SAF) aan met inbegrepen een bijdrage voor herbebossing. Dit leverde mij nog 9 XP en 604 Miles op.

Bagage & Boarding

Na een prettige vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar de Canadese stad Calgary, arriveer ik wat later dan gepland. Helaas is er door allerlei situaties op Schiphol de nodige vertraging. Ik kom dan ook wat later dan gepland aan op de luchthaven in Calgary. Dit leidt ertoe dat ik bij aankomst een beetje vaart moet maken om mijn aansluitende vlucht met Westjet van Calgary naar Vancouver te halen.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

Mijn bagage is in Nederland ingecheckt en dien ik bij aankomst in Canada op te halen. Echter moet ik daarvoor eerst langs de paspoortcontrole. Dit verloopt op zich vrij vlot en binnen 15 minuten is dit proces dan ook geklaard. Ik ga mijn ruimbagage ophalen en lever dit iets daarna weer in op de aangegeven plek. Hierna moet ik een flink eind wandelen naar de juiste boardinggate. Door de vertraging blijft er voor mij geen tijd over om ook de lounge op de luchthaven te bezoeken.

Ik wandel dan ook gelijk door naar gate 56. Hier zal mijn vlucht in de Boeing 737-700 van WestJet vertrekken. Helaas blijkt al snel dat ook deze vertraging heeft. Ditmaal komt het door een vertraagde vlucht voor de vlucht die ik heb. Het loopt uiteindelijk op tot bijna 30 minuten vertraging.

De gate waar de WestJet vlucht naar Vancouver gaat vertrekken.

Er wordt meermaals door de grondmedewerkers gevraagd om handbagage in te leveren. Aangezien we met meerdere reizigers reizen, besluiten we maar in te gaan op het verzoek. In Victoria worden we weer herenigd met onze handbagage.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

Het is dan eindelijk tijd om te gaan boarden. Eerst mogen reizigers in Business Class en reizigers met een beperkte mobiliteit en/of kinderen instappen. Wanneer ik aan de beurt ben heb ik enkel nog een rugzak. Ik laat mijn boarding pass scannen en hierna kan ik het vliegtuig van WestJet boarden. De Boeing 737-700 (C-FWSK) is inmiddels ruim 14 jaar oud en vliegt met vluchtnummer WJ119 naar Vancouver. Bij binnenkomst word ik verwelkomd en neem ik plaats op stoel 6F. Het boardingproces verloopt als een trein, … of vliegtuig. Goed, het gaat snel en met iets meer dan 5 minuten zit iedereen op z’n plaats. Dat gaat lekker vlot, op naar Vancouver!

WestJet Economy Class Cabine

Voorin de cabine zijn enkele stoelen gereserveerd voor reizigers in premium cabine. De rest van de cabine is voor reizigers in de Economy Class. De opstelling van deze cabine is 3-3. Elke stoel beschikt over twee stoelzaken. Een boven en een onder het tafeltje.

In de zak / het vakje bovenin tref je een menukaart en veiligheidskaart met instructies. Deze is zowel in het Engels als ook in het Frans vertaald.

Ook is hier ruimte voor een misselijkheidszakje. Onder het tafeltje is de stoelzak leeg.
De stoel heeft een pitch van 30 inch, wat 76 cm is. Zeker voor reizigers die wat langer zijn dan de rugleuning lang is, is er een verstelbare hoofdsteun. Deze is zowel in hoogte verstelbaar als ook de zijkanten die verstelbaar zin. WestJet heeft 120 stoelen in Economy Class en 12 in de premium cabine.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

WestJet Economy Class Stoel

De beenruimte in deze Economy Stoel van WestJet is niet super, maar kan er mee door. Het doet niet onder aan een van de andere grote airlines. Elke stoel is voorzien van twee stoelzakken of vakjes waar je wat spullen in kunt stoppen. Maar vergeet ze natuurlijk niet wanneer je het vliegtuig weer verlaat! Het tafeltje in deze stoel is groot en hier past met gemak een grotere tablet of laptop op. Helaas is het tafeltje niet naar je toe te bewegen. Op zich niet nodig, omdat de tafel al vrij groot is.

De hoofdsteun en de nodige recline maken de stoel vrij comfortabel. Ook het stoelkussen is dik en stevig genoeg. Al met al goed voor een vlucht van meer dan één uur.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver
Onder het tafeltje is een stopcontact aanwezig. Deze beschikt over zowel een ingang voor een stekker als ook USB. Fijn is dat er rekening is gehouden met allerlei internationale stekkers. Deze passen (voor zover ik hiermee bekend ben) allemaal in dit stopcontact. Dat is natuurlijk comfortabel en je hoeft hierdoor niet over allerlei omvormers te beschikken!

Service & entertainment

In deze review over de vlucht in de WestJet Economy Class van Calgary naar Vancouver beschrijven we ook kort de service en het entertainment aan boord. Over dat laatste kan ik vrij vlot klaar zijn. Er is geen entertainment aanwezig. Je dient dus zelf een tablet, telefoon of laptop mee te nemen als je een film wilt kijken. Een boek of muziek is natuurlijk ook mogelijk, of kijk jij liever uit het raam? Hoe dan ook, zorg voor je eigen content.

Nadat we na een de-icingprocedure kunnen vertrekken zijn we met 10 minuten op de juiste hoogte.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

De service ronde start al snel. Gedurende deze 64 minuten durende vlucht moet men namelijk snel aan het werk. Inbegrepen in je ticket is een kleine snack en een drankje. Zelf kies ik voor ginger ale en een zakje gevuld met pretzels. Toch fijn voor de nodige hydratatie en zouten. Het is mogelijk om van de menukaart nog andere items te bestellen tegen een meerprijs, dit sla ik over.

Review: Westjet Boeing 737-700 | Economy Class Calgary - Vancouver

Nadat deze service rond is afgerond, starten de cabinemederwerkers alweer met het opruimen van al het afval. Niet veel later starten de piloten de daling en op een redelijke afstand zien we uiteindelijk de stad Vancouver.

We landen op de luchthaven van Vancouver met ongeveer 30 minuten vertraging. Helaas zorgt dit ervoor dat ik snel door moet naar mijn vervolgvlucht naar de eindbestemming van deze heenreis: Victoria. Ook met WestJet vlieg ik vanuit Vancouver naar Victoria in de Dash 4-800,

Beeldmateriaal review Westjet Economy Class Calgary – Vancouver: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

18 February 2023

Voordelen

- WestJet beschikt over prima stoelen met de nodige comfort.
- Cabinemedewerkers zijn vriendelijk en voorzien over de nodige informatie.
- Inbegrepen in je ticket is een kleine snack en drankje.

Nadelen

- Er is geen entertainment beschikbaar in het vliegtuig.
- De beenruimte is voor langere reizigers wat beperkt. Dit mede door het dikkere stoelkussen.

Reisklasse

Stoel

Eten &

drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

WestJet biedt op verschillende routes in Canada vluchten aan met de Boeing 737-700. We vlogen met WestJet van Calgary naar Vancouver in dit toestel op een vlucht van iets meer dan 60 minuten. Een korte vlucht dus waarbij ook een korte serviceronde hoort. WestJet voorziet reizigers van een kosteloos drankje en snack in de Economy Class. Wil je iets meer dan dit eten en/of drinken, dan is dit beschikbaar tegen een meerprijs. De stoel zit prima en is voorzien van wat recline en een aangename hoofdsteun. Ook is er een tafeltje, opbergruimte en een stopcontact in de stoel voor je. WestJet is dus zeker een geschikte partij om je binnen Canada mee te verplaatsen.

6 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *