KLM breidt codeshare met WestJet verder uit2 min leestijd

WestJet, Boeing 787, Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM werkt al enige tijd samen met de Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet. Met de uitbreiding van de codeshare overeenkomst op 1 december 2023 komt het aantal codeshare-bestemmingen op 22 in Canada, negen in de Verenigde Staten en een in het Caribisch gebied in de winterdienstregeling 2023/2024.

KLM en WestJet codeshare

Met de uitgebreidere codeshare overeenkomst tussen KLM en WestJet kunnen passagiers nu ook naar Montego Bay (MBJ) op Jamaica reizen. Deze bestemming is te bereiken met een tussenstop in Toronto.

Passagiers kunnen met KLM reizen naar Toronto (YYZ), Calgary (YYC), Edmonton (YEG) of Vancouver (YVR) in Canada en vanuit daar overstappen op een aansluitende vlucht met WestJet. Vanuit Toronto zijn Tampa (TPA), Orlando (MCO) en Fort Myers (RSW) te boeken. Vanuit Calgary en Vancouver zijn Los Angeles (LAX) en Las Vegas (LAS) te bereiken.

Wil je naar San Francisco (SFO) of Phoenix (PHX) reizen, dan kan dit met een tussenstop in Calgary. Passagiers die reizen naar Palm Springs (PSP) maken een tussenstop in Vancouver.

De vlucht naar een van deze bestemmingen heeft een KL vluchtnummer maar je vliegt met WestJet. Passagiers kunnen hierdoor ook profiteren van andere voordelen zoals doorgelabelde bagage. Op Amsterdam Airport Schiphol krijg je de instapkaarten tot je eindbestemming.

Flying Blue voordelen bij WestJet

Reis je met WestJet, dan kun je ook gebruik maken van de Flying Blue voordelen. Dit kan voor vluchten met een WS of KL vluchtnummer. Vanaf 1 maart 2024 ontvang je geen XP en elite-bonus meer voor vluchten met een WS (WestJet) vluchtnummer. Vanaf die datum spaar je de XP en elite-bonus alleen nog maar voor vluchten die uitgevoerd worden door een SkyTeam luchtvaartmaatschappij. Een uitzondering zijn vluchten met een KL (KLM) of AF (Air France) vluchtnummer.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Afbeeldingen ©WestJet/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *