KLM zet de Transavia Boeing 737-700 in naar meer bestemmingen2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM vliegt in de winterdienstregeling tijdelijk met een Boeing 737-700 van Transavia. Dit toestel vliegt deze winter naar vijf KLM bestemmingen. Het toestel was oorspronkelijk gepland voor drie bestemmingen.

KLM vliegt met een Transavia Boeing 737-700

KLM leaset dit jaar weer een Transavia Boeing 737-700 toestel voor de winterdienstregeling. In de afgelopen jaren heeft de luchtvaartmaatschappij dit ook al gedaan. Voorlopig betreft het een toestel.

Deze winterdienstregeling kom je het Transavia toestel tegen op de KLM vluchten naar Dublin, Newcastle, Kopenhagen, Manchester en Rome. In het boekingsproces staat vermeld dat het een Transavia toestel betreft.

In het toestel is plaats voor maximaal 149 passagiers. Aan boord is er alleen een Economy Class beschikbaar. Het interieur is gelijk aan die van de andere Transavia toestellen. Om deze reden is het niet mogelijk om een Business Class ticket te boeken voor deze vluchten.

Boeing 737 cabine van Transavia (Registratie: PH-HSF) (Bron: Transavia)

Aan boord van de Transavia Boeing 737

Passagiers die een Europe Business Class ticket hebben zullen door KLM geïnformeerd worden. Deze passagiers krijgen een gedeeltelijke restitutie aangeboden. Het cabinepersoneel en de cockpitbemanning zijn wel van KLM. Aan boord krijgen de passagiers ook de standaard KLM catering aangeboden.

Aan boord zijn er ook geen Economy Comfort-stoelen beschikbaar. Er zijn wel een aantal voorkeursstoelen beschikbaar. Dit zijn met name de stoelen bij de nooduitgang. Passagiers ontvangen persoonlijk bericht over de wijziging van het toestel.

KLM kampt al langer met een tekort aan eigen toestellen om alle vluchten uit te voeren. Deze winterdienstregeling huurt de luchtvaartmaatschappij ook German Airways in. Deze luchtvaartmaatschappij voert vluchten uit op het KLM Cityhopper netwerk. Eerder dit jaar vloog er ook een Spaanse Airbus A321 op het KLM netwerk.

Afbeeldingen ©Rotterdam The Hague Airport/Transavia

Reacties

  1. lee zegt

    Wat een drama , boek je een KLM vlucht komen ze met een TRANSAVIA 737 voorrijden. Stoelen zijn een stuk krapper , geen Economy plus. Ik hoop wel dat KLM bij het boeken dit duidelijk aangeeft en de prijs een stuk verlaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *