Zo besteed je Flying Blue miles op vluchten met Oman Air2 min leestijd

Oman Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds kort is het mogelijk om Flying Blue miles te verdienen en te besteden op vluchten van Oman Air. Vorige week schreven we hier ook al een artikel over. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden.

Flying Blue miles besteden bij Oman Air

Tot op heden zijn er nog niet veel mogelijkheden om miles in te zetten voor vluchten van Oman Air. Air Canada Aeroplan bood al wel deze mogelijkheid. Nu biedt dus ook Flying Blue de mogelijkheid om miles te besteden op vluchten van Oman Air. Het besteden van miles op vluchten van Oman Air werkt wel iets anders dan dat we gewend zijn bij de meeste partners. Zo hangt het aantal miles af van de gevlogen route en is deze altijd anders. Het aantal benodigde miles berekent men per segment en niet per gehele vlucht.

Oman Air Business Class (Bron: Oman Air)

Helaas vliegt Oman Air niet op Amsterdam. Je zult dus eerst wel een positionerende vlucht of treinreis moeten maken naar bijvoorbeeld Parijs of Frankfurt. Ook vanaf München vlieg je met Oman Air naar Muscat, de thuishun van deze maatschappij. Dit kost je bijvoorbeeld 45.800 miles in business class, wat redelijk is.

Oman Air Flying Blue

Je betaalt namelijk tussen Europa en het Midden-Oosten 50.000 miles voor een vlucht met KLM of Air France in business class. Je haalt hiermee dus een mooie waarde uit je miles. Ook vanuit Muscat zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld richting Azië vliegen. Oman Air heeft namelijk een vrij groot aanbod aan intercontinentale bestemmingen. Zo vlieg je bijvoorbeeld voor 42.900 miles in business class van Muscat naar Bangkok.

Oman Air Flying Blue

Ook dit is geen slechte deal. Het minder goede nieuws is echter dat je op deze vluchten nog wel flink moet bijbetalen aan bijkomende belastingen en toeslagen.

Over Oman Air

Oman Air biedt een uitstekende business class aan op de Boeing 787 toestellen. Ook biedt de maatschappij zelf een first class aan. De maatschappij vliegt verder op verschillende bestemmingen in Europa, Afrika en Azië. De maatschappij biedt tot op heden nog geen vluchten aan naar Noord- en Zuid-Amerika.

Uitgelichte afbeelding: Oman Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *