Oman Air nieuwste Flying Blue partner – spaar en besteed miles1 min leestijd

Oman Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oman Air is vanaf vandaag ook een officiële Flying Blue partner. Dat betekent dat Flying Blue leden voortaan miles kunnen sparen op in aanmerking komende vluchten met de luchtvaartmaatschappij, én miles kunnen besteden aan vluchten.

Miles sparen bij Oman Air

Flying Blue deelnemers kunnen miles sparen op vluchten die een Oman Air vluchtnummer (WY) hebben. Deze vluchten kunnen uitgevoerd worden door Oman Air, KLM of Air France. Het is niet mogelijk om XP te sparen bij deze partner.

Het spaarpercentage van de afstand is als volgt:

Cabine:BoekingsklassePercentage
First ClassP, F275%
Business ClassJ, C, D175%
R150%
Economy ClassY, H, M, B100%
K, I, Q, T50%
G, L, N, U, O25%
E10%
Oman Air nieuwste Flying Blue partner

Besteed miles bij Oman Air

Oman Air hanteert een minimum aantal mijlen van 500 mijlen op binnenlandse vluchten en 750 mijlen op internationale vluchten. Als je bijvoorbeeld 285 mijlen enkele reis vliegt op binnenlandse vluchten in de K-boekingsklasse als Explorer lid, krijg je 500 x 50% = 250 Flying Blue Miles.

Het is nu ook mogelijk om Flying Blue miles in te wisselen voor vluchten die uitgevoerd worden door Oman Air. Dit kan via de KLM en Air France websites of apps. Het is alleen mogelijk voor vluchten die een Oman Air (WY) vluchtnummer hebben en ook door de luchtvaartmaatschappij uitgevoerd worden.

Afbeeldingen ©OmanAir

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Oman Air is een maatschappij met een in-flight product dat, in ieder geval wat de J class betreft, met kop en schouders boven dat van KLM uitsteekt. Zowel de stoelen (narrowbody en widebody) als de catering en de service zijn gewoon niet te vergelijken. Voor zolang het duurt, want . . .

    Oman Air is een staatsmaatschappij en een soort vanity project, en is al jaren verliesgevend. De overheid heeft geen zin meer om te dokken, en heeft daarom onlangs een nieuwe CEO benoemd. Hij komt rechtstreeks van low-cost carrier flydeal, dus iedereen kan op z’n vingers natellen wat dat voor gevolgen zal hebben. Dat is jammer, want Oman Air is een van de weinige maatschappijen waar ik met plezier (en vaak) mee vlieg. De laatste paar jaar is al op de catering bezuinigd, en zal helaas hoogstwaarschijnlijk zo doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *