Verhuizing nieuw vliegveld in Istanbul naar april uitgesteld2 min leestijd

Derde vliegveld Istanbul, Istanbul New Airport, gedeeltelijk geopend

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Istanbul New Airport zal de nieuwe luchthaven van Istanbul worden op korte termijn en gaat Ataturk Airport vervangen. Eerder werd de verhuizing al uitgesteld van oktober 2018 naar 31 december 2018, van 31 december 2018 naar maart 2019 en nu naar 5 april 2019 volgens Business Traveller.

Volgens die website zal de verhuizing starten op 5 april om 03:00 uur lokale tijd. In totaal is er 45 uur beschikbaar gemaakt om de verhuizing definitief af te ronden. De nieuwe IATA code van het vliegveld zal ook IST zijn.

Verhuizing nieuw vliegveld in Istanbul naar april uitgesteld

Een aantal media geeft aan dat de reden van het uitstellen te maken heeft met lokale verkiezingen. Mocht de verhuizing namelijk in maart niet goed verlopen, dan kan dit een negatieve invloed hebben op deze verkiezingen rond dezelfde periode. Vandaar dat zij verwachten dat dit om die reden naar 5 april is uitgesteld.

Tot de verhuizing definitief is, worden er al wel diverse vluchten uitgevoerd vanaf de nieuwe luchthaven. Zo worden er momenteel vluchten uitgevoerd door Turkish Airlines naar London Gatwick, Frankfurt, München, Parijs en nog een aantal andere bestemmingen binnen en buiten Europa. KLM vliegt momenteel nog naar Ataturk Airport in deze Turkse stad.

Alle luchtvaartmaatschappijen die momenteel op Ataturk Airport vliegen moeten uiteindelijk gaan verhuizen naar dit nieuwe vliegveld. Dit zullen KLM en Air France dus ook gaan doen op korte termijn. Vlieg je dus binnenkort richting Istanbul, dan is het goed om in de gaten te houden vanaf welke luchthaven(s) je vliegt.

Er is ook nog een derde luchthaven bij deze stad in Turkije, namelijk Sabiha Gockcen Airport. Het kan zijn dat er gedurende de verhuizing ook vluchten die normaliter naar Ataturk gaan, uitgevoerd worden vanaf die luchthaven. Het is namelijk een zeer complexe verhuizing, zeker als dit in 45 uur moet gebeuren.

In het onderstaande filmpje kun je meer zien over deze nieuwe luchthaven, die nu dus al operationeel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *