Verenigd Koninkrijk verwelkomt gevaccineerde reizigers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en de Verenigde Staten zijn vanaf 2 augustus 2021 weer welkom in het Verenigd Koninkrijk. Dit maakte de UK Transport Secretary gisteren bekend. Eerder deze week werden ook al de regels versoepeld voor landen binnen de EU.

VK verwelkomt gevaccineerde reizigers

Vanaf 2 augustus om 4:00 in de ochtend zijn volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en de Verenigde Staten weer welkom in het Verenigd Koninkrijk. Je bent volledig gevaccineerd als je een door de FDA of EMA goedgekeurd vaccin hebt gekregen. Hieronder vallen ook Pfizer, Moderna, AstraZenica en het Janssen vaccin. Tussen de datum waarop je het laatste vaccin hebt gekregen en de datum waarop je het VK binnenreist moet minimaal 14 dagen tussen zitten. Een verplichte quarantaine bij aankomst is dus vanaf dan niet meer noodzakelijk.

Volledig gevaccineerden weer welkom in Verenigd Koninkrijk

Wel moet je bij aankomst in Engeland nog een negatieve test van maximaal drie dagen oud laten zien. Vervolgens doe je in Engeland nog een tweede test op de eerste of tweede dag na aankomst. Meer informatie over de meest actuele regels vind je hier. Het aantal besmettingen in het vK liep eerder deze maand flink omhoog vanwege het opduiken van de Deltavariant. Op dit moment is het aantal dagelijkse sterfgevallen echter weer erg laag. Een groot deel van de bevolking heeft inmiddels een vaccin gekregen en 60% heeft minimaal 1 vaccin gekregen.

Conclusie

Dit is zeker goed nieuws voor gevaccineerde reizigers. Nadat we sinds dinsdag weer naar alle landen binnen de EU kunnen reizen, opent nu ook het VK haar deuren weer. Het is goed om te horen dat de verplichte quarantaine is afgeschaft. Echter zijn twee testen nog wel noodzakelijk.

Bron: UK Transport Secretary

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Kijk dat is goed nieuws. Het blijft echter wel een beetje lastig want je moet nog steeds de test vooraf en de ‘Day-2’ test doen, waarbij je bij de laatste moet aantonen dat die al geboekt is.
    Maar wat nou als je op die 2e dag alweer het VK verlaat? Moet je dan en deze test, en de sneltest om te mogen vliegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *